Son dakika... En düşük emekli aylığına zam! Teklif TBMM'de kabul edildi

Son dakika... En düşük emekli aylığına zam! Teklif TBMM'de kabul edildi

Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle enflasyondaki artış ile birlikte emekliler maaşlarına ek zam beklerken gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken beklenen zam haberi geldi. En düşük emekli aylığına zam! Teklif TBMM'de kabul edildi. İşte emekli maaşına gelecek olan zam oranı...

Son dakika haberi... TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile milyonlarca emekliyi sevindirecek bir adım atıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte en düşük emekli aylığı 10.000 TL'den 12.500 TL'ye yükseltildi.

SON DAKİKA! EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA ZAM, TEKLİF TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Yaşlılık, malullük veya ölüm aylığı alan tüm emekliler ve hak sahipleri bu artıştan yararlanacak. Dosya bazında 10.000 TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı, yeni düzenlemeyle birlikte 12.500 TL'ye çıkarıldı. İktidar bu artışın, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeye ve ekonomik sıkıntılarını hafifletmeye katkı sağlayacağnı ileri sürdü.

yeni-proje-2024-07-28t110651-623.jpg

Emekli aylıklarına yapılan bu zam, uzun zamandır beklenen bir gelişmeydi fakat emekliler ve muhalefet bu artışın yetersiz olduğu görüşünde birleşiyor. Her geçen gün artan hayat pahalılığı karşısında tüm emeklilere zam yapılması gerektiği ve en düşük emekli aylığının 17 bin liranın altında olmaması gerektiği ifade ediliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kabul edilen teklif Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve sonrasında Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

yeni-proje-2024-07-28t110708-744.jpg

MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

En düşük emekli maaşıyla ilgili düzenleme Meclis2te kabul edilmekle birlikte henüz resmi olarak yürürlüğe girmedi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından zam farklarının yatacağı tarihin de belli olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN