AK Parti'den geri adım: 100 bin TL limitli karttan vergi iptal

AK Parti'den geri adım: 100 bin TL limitli karttan vergi iptal

AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına yönelik düzenleme iptal edildi.

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve 100 bin TL ve üzeri limiti olan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL savunma sanayi fonuna katkı payı alınmasını öngören yasa teklifi, gelen tepkiler üzerine geri çekilmişti. AK Parti kaynaklarından yapılan son açıklamaya göre, bu düzenleme yeniden gündeme gelmeyecek.

AK Parti kaynakları, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenlemenin 2025 yılında da yeniden gündeme getirilmeyeceğini açıkladı.

Vergi Usul Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınması tepkilere neden olmuştu. Vatandaşlar, teklifin duyulmasının hemen ardından, kart limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek için bankalara akın etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN