Sofralık zeytin tezgaha indi! Esnaftan en lezzetli zeytin yapma tüyosu: Kilosu 100 liraya bidonlarla satılıyor

Sofralık zeytin tezgaha indi! Esnaftan en lezzetli zeytin yapma tüyosu: Kilosu 100 liraya bidonlarla satılıyor

Gaziantep'te hasat edilen sofralık yeşil zeytinler, kalitelerine göre değişen fiyatlarla tüketicilere sunuluyor. Bunun yanı sıra işinin uzmanından lezzetli zeytin yapma tüyoları da geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Gaziantep’te hasat zamanı! Yöresel lezzetiyle bilinen sofralık yeşil zeytinler, tezgahlardaki yerini aldı. Kaliteli yeşil zeytinlerin kilogram fiyatı 70 ila 100 lira arasında değişirken, esnaflar zeytinlerin lezzetini artıran önemli bir faktörü de paylaştı.

yeni-proje-10.jpg

YEŞİL ZEYTİN HASADI VE FİYAT ARALIKLARI

Gaziantep Çarşısı’nda 24 yıldır zeytin satışı yapan Ömer Çetinkaya, bu yıl yeşil zeytinlerin hasadının başladığını duyurdu. Hasat döneminin coşkusu ile birlikte, zeytin fiyatlarının 70 ila 100 lira arasında değiştiğini belirtti. Çetinkaya, özellikle yağmur sonrası zeytin fiyatlarının daha da artabileceğini ifade etti.

yeni-proje-9.jpg

YAĞMURUN ETKİSİ

Zeytinlerin lezzetinde yağmurun önemli bir rol oynadığını vurgulayan Çetinkaya, “Zeytinler ekim ayında toplanmaya başlanır. Eğer yağmur yağarsa, zeytinler yağlanır. Gaziantepliler, zeytini yağmur sonrası toplar. Bu süreç, zeytinin daha yağlı ve lezzetli olmasını sağlar. Bu yüzden Gaziantep zeytini, Türkiye genelinde oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca, küçük zeytinlerin, büyük zeytinlere göre daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

yeni-proje-8.jpg

ZEYTİN SALAMURASI NASIL YAPILIR?

Çetinkaya, zeytin yapım süreciyle ilgili bilgi vererek, “Zeytinler önce kırılır, ardından çekirdeklerinden ayrılır. Bidonlara konulup su ile doldurulur. Zeytinin suyu her gün değiştirilir. Zeytin türüne bağlı olarak 1 hafta içinde hazır hale gelir. Gaziantep mutfağında zeytin salatası ve yemekleri sıkça tercih edilmektedir” açıklamasında bulundu. Hazır zeytinlerin bidon fiyatı ise 500 lira olarak belirlenmiş durumda.

TÜM TÜRKİYE'YE SİPARİŞ

Zeytinlerin kalitesinin yanı sıra, Gaziantep esnafının sunduğu zeytinler Türkiye’nin dört bir yanına sipariş edilmektedir. Zeytinlerin tadı, özellikle yerel lezzet arayanların beğenisini kazanıyor. Bu yıl da Gaziantep yeşil zeytinleri, sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN