Şimşek'ten AK Partili belediyelere uyarı: Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz

Şimşek'ten AK Partili belediyelere uyarı: Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz

Kamuda tasarruf düzenlemelerini hayata geçiren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, AK Partili belediye başkanlarının mevcut mali kurallara uymadıklarını ifade ederek "Kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz" dediği iddia edildi.

Kamuda tasarruf tedbirleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Makam aracı sayılarının azaltılması, aylık akaryakıt limitinin sınırlandırılması gibi uygulamaların devreye girdiği tasarruf tedbirlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Partili belediye başkanlarının mevcut mali kurallara uymadıklarını belirterek uyarıda bulundu.

"İSTİHDAM BÜROSUNA DÖNÜŞMÜŞSÜNÜZ"

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Şimşek "Kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN