Sigara fiyatlarına bir zam daha geliyor! Fiyatlar resmen fırlayacak: Özgür Aybaş tarih verdi

Sigara fiyatlarına bir zam daha geliyor! Fiyatlar resmen fırlayacak: Özgür Aybaş tarih verdi

Tiryakileri üzecek haber geldi. Sigara fiyatlarına bir zam daha gelecek iddiası gündeme gelirken, eğer tahminler doğru çıkarsa fiyatlar resmen fırlayacak. İşte detaylar…

Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaralardan alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV), son altı aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) artışı olan yüzde 19.49 oranında otomatik olarak artırıldığını duyurdu. Bu kararın ardından sigara fiyatlarında önemli artışlar yaşandı ve bazı gruplarda 10 TL'ye kadar çıkan zamlar görüldü.

ÖNÜMÜZDEKİ AY İÇİN YENİ ZAM BEKLENTİSİ

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigaralara önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini iddia etti. Bu durum sigara tiryakileri arasında endişe yaratırken, sektördeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

sigaraya-zam.jpg

Son dönemde sigara fiyatlarında yaşanan artışlar, tüketiciler arasında büyük tepkilere yol açtı. ÖTV zammı ve vergi artışlarıyla beraber sigara paketlerinin fiyatları sürekli olarak yükseliş gösteriyor. Bu durum, sigara satışlarında ve tüketim alışkanlıklarında da değişikliklere neden olabilir.

Sigara fiyatlarındaki artışlar, tüketiciler arasında maddi zorluklara ve alışkanlıklarını gözden geçirmeye yönlendiriyor. Önümüzdeki zam beklentileri, tiryakilerin gelecek planlamalarını da etkileyebilirken, sektördeki hareketlilik dikkatle izleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN