Sıfır araçlar ikinci el olarak satılabilecek! Satışlar düştü, kurallar değişti: Yeni düzenleme geliyor

Sıfır araçlar ikinci el olarak satılabilecek! Satışlar düştü, kurallar değişti: Yeni düzenleme geliyor

Otomobil piyasasındaki durgunluğun ardından yeni düzenleme yola çıktı. Sıfır otomobillerde 6 ay - 6 bin kilometre şartının ardından kullar yeniden değişiyor. Artık ikinci el olarak satılabilecek. İşte tüm detaylar...

Otomobil sektöründe alınan kararlara bir yenisi daha ekleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı 6 ay ve 6 bin kilometre kararı sonrasında sıfır otomobillerde yeni düzenleme yola çıktı. Sıfır otomobiller artık ikinci el olarak satılabilecek. İşte tüm detaylar...

İKİNCİ EL PİYASASINDA YENİ DÜZENLEME

Otomobil sektöründeki hızlı artışın ardından vatandaşın yatırım aracı olarak ilgi göstermesiyle Ticaret Bakanlığı bazı kararlar almıştı. Otomobil piyasasındaki yükselişi noktalayan kararların ardından düşüş başladı. Otomobil fiyatları yatırım aracı olmaktan çıktıktan sonra fiyatlar düşse de piyasada durgunluk etkisini gösteriyor. EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin ise ikinci el piyasası için yeni bir düzenlemeden bahsetti.

423120807.jpg

SIFIR ARAÇLAR İKİNCİ EL OLARAK SATILACAK

Ticaret Bakanlığı'nın yeni bir karar alacağından bahsederek, ikinci el piyasasını işaret etti. Sıfır otomobillerde 6 ay ve 6 bin kilometre kuralının olmasına rağmen distribütörlere izin verilecek.

CNBC-e haberine, otomotiv distribütörleri kendilerine faturaladıkları araçları ikinci el olarak satabilecek. Erol Şahin'in açıkladığına göre, 5 Temmuz'da alınan bu kararda, Ticaret Bakanlığı'ndan özel olarak izin alma şartı bulunacak. İzin alan distribütörler sıfır araçları ikinci el olarak satabilecek.

original.jpg

O MARKALAR ELDEN ÇIKARACAK

Temmuz ayında beklenen GSR II yönetmeliği, 31 Ağustos tarihine ertelendi. Kurala dahil edilen ithal araçların yanı sıra bazı markaların GSR II uygulaması sebebiyle araçları kendilerine fatura ettiği tespit edildi. Kendisine fatura eden markaların ikinci el olarak otomobilleri elden çıkartabileceği vurgulandı.

Sıfır otomobillerde 6 bin km ve 6 ay kuralı kafa karıştırırken, Erol Şahin "Bir duyum var. 5 Temmuz itibarıyla distribütör olan markalara bu anlamda bir izin verildi. Fatura edildi bütün araçlar. Distribütörün kendi adına fatura ettiği için satıcı kısmında kendi olmak kaydıyla bu araçlar ikinci elde satılabilecek. 6 ay-6 bin kilometre kuralına sadece distribütörler nezdinde izin verilmiş olacak. Bu araçlarla ilgili bir çözüm var. Ticaret Bakanlığı'ndan böyle bir açıklama gelecek." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN