Sektörün devi o ilimizi seçti! Türkiye'ye fabrika kurmak için akın akın geliyorlar, binlerce kişiye iş kapısı olacak

Sektörün devi o ilimizi seçti! Türkiye'ye fabrika kurmak için akın akın geliyorlar, binlerce kişiye iş kapısı olacak

Türkiye’ye yatırım yapmaya hazırlanan sektörün devi o ilimizi seçti. Türkiye’de fabrika kurmak için hazırlıklara başlayan firmanın fabrikası binlerce kişiye iş kapısı olacak. İşte detaylar…

Ünlü Çinli otomobil markası Chery, Türkiye'de önemli bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesi'nde açılacak fabrika ile birlikte 25 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. İşte yatırımın ayrıntıları…

TEKKÖKÖY ORGANİZA SANAYİ BÖLGESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapılması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB), önemli bir yatırıma ev sahipliği yapacak. Çinli otomobil üreticisi Chery’nin, bu bölgede fabrika kuracağı öğrenildi. Yatırımın, torba yasasının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanmasıyla hayata geçeceği belirtiliyor.

chery-turkiyeye-fabrika-kuracak-1.jpg

1500 DÖNÜMLÜK ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

Chery için, Tekkeköy’deki yeni OSB’de 1500 dönümlük arazi tahsis edildi. Bu alan, firmanın yatırım planlarına uygun olarak hazırlandı. Yatırım sürecinin hızlandırılması için Chery yetkilileri, Samsun’a gelerek yerinde incelemelerde bulundu.

25 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yatırımın hayata geçmesiyle birlikte 25 bin kişiye istihdam sağlanacağı bildiriliyor. Bu durum, bölge ekonomisine büyük bir katkı sunacak. Ayrıca, Chery’nin yatırımıyla birlikte Samsun’da 500 kişilik bir Çin köyünün de kurulacağı öne sürülüyor. Bu, yerel halkla Çinli yatırımcılar arasında kültürel bir etkileşim sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN