Sektör can çekişiyor! Otomobil fiyatları düştü ama alan yok: "30 yılda böylesini görmedim"

Sektör can çekişiyor! Otomobil fiyatları düştü ama alan yok: "30 yılda böylesini görmedim"

Otomobil piyasası kan ağlıyor. Kurban bayramı öncesinde artan fiyatlar sonrası düşüş başladı. Fiyatlardaki düşüşe rağmen piyasada durgunluk devam ediyor. Sektör uzmanlarının açıklamalarına göre 30 yıldır böylesi görülmedi. İşte tüm detaylar...

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk başladı. Piyasad vatandaşlar indirim yapsa da satışlardaki durgunluk endişe veriyor. Sektörün içindeki isimler son 30 yıldır böyle bir olayın yaşanmadığını öne sürdü. İşte tüm detaylar...

FİYAT DÜŞÜŞÜ YÜZDE 20'YE ULAŞTI

Piyasada yükselişler Kurban Bayramı sonrasında tersine döndü. İkinci el otomobil piyasasında durgunluğun olduğu belirtilirken, bayramda da satışın olmadığı vurguulanıyor. Sıfır otomobillerde ve ikinci elde fiyat düşüşlerinin yüzde 20'ye kadar ulaşmasına rağmen piyasa durma noktasında.

5dbadb6766a97ca999eae2fb-zb7v.jpg

OTOMOBİL PİYASASINDA GİDİŞAT KÖTÜ

Piyasada ortalama 200 bin TL'lik bir indirim olduğunu söyleyen sektör çalışanları durgunluğun devam ettiğini söylüyor. Galerici esnaflarından Cem Tarık Figen, durumun ciddiyetinden bahsetti.

20 yıldır sektörün içinden geldiğini söyleyerek, faizlerin yüksek olması sektörü olumsuz etkilediğini paylaştı. Gidişatın kötü olduğunu belirten Figen, bayramda satış olmadığının üzerine, "Bir milyonluk araçlarda fiyatlar 750 bin TL'ye kadar gerilemiş durumda buna rağmen satış yok. Vatandaş araçlara yatırım yapmıyor mevduatlarını bakanlarda değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu da sektöre olumsuz yansıyor'' ifadelerini kullandı.

acik-oto-pazarinda-dusuk-model-araclara-ragbe-12301383-amp.jpg

34 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Otomobil piyasasında 34 yıldır hizmet veren Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkan Göksel Levent'ten de açıklama geldi. Sektörde olduğu süreçte bugüne kadar böyle bir durgunluk yaşanmadığını söyledi. Sektörün kan ağladığını söyleyen Levent, Kurban Bayramı'nda hareketlilik beklediğini fakat, yüzde 20 - 30 seviyelerindeki bir düşüşe rağmen müşterilerin olmadığını belirtti.

İstanbul Motorlu Araçlar Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ile Tgrthaber.com'dan Suat Vilgen görüştü. İkinci el piyasası kapsamında yapılan konışmada Ertemel, "İki pazardaki farklı dinamikler sebebiyle yakın geçmiş dönemde sıfır otomobilde yapılan yüzde 15-20 gibi indirim oranları ikinci elde benzer karlılıklar olmadığından mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla ikinci el otomobilde fiyatlar mevcut seyrini koruyacak, düşük talebe istinaden fiyat düşüşleri olsa dahi sınırlı oranlarda kalacaktır" sözlerini paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN