Şartları sağlayan sigortalı çalışanlara 52 yaşında emeklilik müjdesi! Meğer mevzuatta varmış

Şartları sağlayan sigortalı çalışanlara 52 yaşında emeklilik müjdesi! Meğer mevzuatta varmış

Milyonlarca çalışan erken emeklilik için hayal kurmaya devam ederken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şartları sağlayan sigortalı çalışanlara 52 yaşında emekli olma imkanı sağlıyor. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) mevzuatında bazı kişilere özel emeklilik fırsatı tanıyor. Emeklilik hakkını elde edemeyen bazı çalışanlar, SGK'nın sunduğu prim tamamlama desteğinden yararlanabiliyor.

Eğer bir çalışanın toplam prim günü emeklilik için yeterli değilse SGK eksik primleri tamamlıyor. Bu uygulamada, çalışanın mevcut prim gün sayısının dörtte biri kadar prim gününü SGK ekliyor.

5000 prim günü olan bir çalışan, bu sistem sayesinde SGK'dan 1250 prim günü alıyor ve toplam prim gün sayısı 6250'ye yükseltiyor.

SGK'NIN EK PRİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Yurt'ta yer alan habere göre, SGK'nın sunduğu prim desteğinin yanı sıra, bazı çalışanlar emeklilik yaşında da indirimden faydalanabiliyor. Fakat yaş indirimi almak için belirli koşulların sağlanması gerekiyor.

5000 prim günü olan bir kişi, 1250 gün prim desteği alırken, aynı şekilde 1250 gün de yaş indirimi elde edebilme fırsatını yakalıyor. Ancak SGK'nın bu özel imkanlarından herkes yararlanamıyor.

Bu imkanlardan engelli çocuğu olan kadınlar, prim desteği ve yaş indirimi avantajlarından faydalanabiliyor. Engelli çocuğu olan kadınlar, bu prim desteği sayesinde emekliliklerini daha kolay elde edebiliyor.

52 YAŞINDA EMEKLİ OLMA HAKKINDA KİMLER SAHİP?

Ayrıca engelli çocuğun bir başkasının bakımına muhtaç olması durumunda yaş indirimi uygulanabiliyor. Böylece, engelli çocuğu olan çalışan anneler, 52 yaşında emekli olabilme hakkına sahip olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN