Prof. Dr. Hakan Kara, kredi kartı vergilerini değerlendirdi: Olan orta sınıfa oluyor

Prof. Dr. Hakan Kara, kredi kartı vergilerini değerlendirdi: Olan orta sınıfa oluyor

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son dönemde yapılan vergi artışlarını eleştirdi. Özellikle kredi kartı limitine göre alınan 750 TL'lik katkı payının orta sınıfı daha çok etkilediğini belirten Kara, "Olan orta sınıfa oluyor" diyerek vergi sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM'ye sunulan Savunma Sanayi Fonu'nu desteklemek amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında kredi kartı sahiplerinden alınacak 750 TL'lik katkı payı, ekonomistlerden tepki görüyor.

Ekonomist Prof. Dr. Ali Hakan Kara, son dönemde yapılan vergi, harç ve katkı payı artışlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu uygulamaların alt gelir grubunu korurken, en üst gelir grubunu pek etkilemediğini ve yükün büyük ölçüde orta sınıfa yıkıldığını ifade etti. Özellikle kredi kartı limitine göre alınan katkı payı gibi uygulamaların adaletsiz olduğunu belirten Kara, vergi sisteminin daha adil ve eşitlikçi hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kara konuya ilişkin sosyal medya hesabı X'ten şu paylaşımda bulundu:

"Son dönemdeki bazı vergi/harç/katkı payı düzenlemeleri (mesela yurt dışı çıkış harcının 500 TL’ye çıkarılması, kredi kartı limitine göre 750 TL katkı alınması vs.) alt gelir grubunu kollayan fakat en üst gelir grubuna da pek dokunmayan uygulamalar.
Olan orta sınıfa oluyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN