Prof. Dr. Hakan Kara istihdamdaki artışın sebebini açıkladı: Ekonomide ciddi bir soğuma olmadığını gösteriyor

Prof. Dr. Hakan Kara istihdamdaki artışın sebebini açıkladı: Ekonomide ciddi bir soğuma olmadığını gösteriyor

Prof. Dr. Hakan Kara, mayıs ayı istihdam rakamlarını değerlendirdi. İstihdam edilenlerin sayısı Mayıs 2024'te bir önceki aya göre 273 bin kişi arttı. Kara, yeni rakamları değerlendirerek, "İstihdam oranının artmaya devam etmesi, ikinci çeyrek itibarıyla ekonomide ciddi bir soğuma olmadığına işaret ediyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mayıs Hanehalkı İş Gücü Araştırması sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı, bir önceki aya göre 27 bin kişi azalarak 3 milyon 11 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık bir azalma ile yüzde 8,4 seviyesine geriledi.

İŞSİZLİK ORANLARI CİNSİYETE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken, kadınlarda bu oran yüzde 11,0 olarak tahmin edildi. Bu durum, kadınların iş gücü piyasasında karşılaştığı zorlukların devam ettiğini gösteriyor.

Prof. Dr. Hakan Kara "zor ama imkânsız değil" dedi; Türkiye'nin risk primi nasıl düşer?Prof. Dr. Hakan Kara

İSTİHDAMDA ARTIŞ YAŞANDI

İstihdam edilenlerin sayısı Mayıs 2024'te, bir önceki aya göre 273 bin kişi artarak 32 milyon 920 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranı ise 0,4 puan artarak yüzde 50 oldu. Bu oran, erkeklerde yüzde 67,3, kadınlarda ise yüzde 33 olarak gerçekleşti. Kadınların istihdam oranındaki düşüklük, cinsiyet eşitsizliğinin iş gücü piyasasındaki yansıması olarak dikkat çekiyor.

PROF. DR. KARA'DAN İLK YORUM: EKONOMİDE CİDDİ BİR SOĞUMA OLMADIĞINI GÖSTERİR

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı verilerine ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Kara, istihdam verilerinin ekonomide ciddi bir soğuma olmadığını gösterdiğini söyleyerek, “İstihdam oranının artmaya devam etmesi, ikinci çeyrek itibarıyla ekonomide ciddi bir soğuma olmadığına işaret ediyor” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN