Prof. Dr. Babuşcu’dan yıl sonu döviz tahmini: Dolar 38 lira euro 43 lira olacak

Prof. Dr. Babuşcu’dan yıl sonu döviz tahmini: Dolar 38 lira euro 43 lira olacak

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, döviz kurlarında yılbaşından beri yüzde 10 artış yaşandığını ve Merkez Bankası'nın dövizi baskı altında tutmak için rezervleri güçlendirdiğini belirtti. Babuşcu, yıl sonunda doların 38 TL, euro’nun ise 43 TL olacağını tahmin etti.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, döviz kurlarıyla ilgili yıl sonu tahminlerini paylaştı. Babuşcu, döviz kurlarındaki son gelişmeleri ve Merkez Bankası'nın döviz politikalarını detaylandırarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, bankaların 2023 kâr verilerini paylaştı - Aydın Haberleri - Haber Aydın - Haberler - Son Dakika HaberleriProf. Dr. Şenol Babuşcu

DÖVİZ KURLARINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Prof. Dr. Babuşcu, Haberler.com YouTube stüdyosunda sunucu Melis Yaşar’ın konuğu olurken döviz kurlarının yılbaşından bu yana önemli bir artış göstermediğini belirtti. “Döviz kurlarında sadece yüzde 10’luk bir artış var. Bu oran, enflasyon ve faiz oranlarına kıyasla düşük bir artış ve dövizin baskı altında tutulduğunu gösteriyor” dedi.

Babuşcu, Merkez Bankası'nın döviz kurlarını kontrol altında tutmasının nedenlerini ise rezervleri güçlendirme çabası ve enflasyonu düşürme hedefi olarak açıkladı.

'YIL SONU DOLAR 38 LİRA, EURO 43 LİRA OLACAK'

Yıl sonu döviz kurları için tahminini paylaşan Babuşcu, "Ekim sonu, Kasım başına kadar kurlar bu şekilde devam edecek. Dolar şu an 34'e geldi. Ekim sonuna kadar dolar 35 olabilir. Aralıkta ise kontrollü serbest bırakılarak 38 civarında bir kur bekliyorum.

Euro ise 42-43 arası olur. Ekim sonuna kadar kurlar baskı altında tutulmaya devam edecek, kasım gibi biraz rahat bırakılacak ama kontrollü bir rahatlama olacak. Bu da kurları 38 seviyesine doğru çekmiş olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN