Alman devi Deutsche Bank açıkladı: TL için yeni strateji!

Alman devi Deutsche Bank açıkladı: TL için yeni strateji!

Almanya'nın önde gelen finans kuruluşlarından Deutsche Bank, Türk Lirası (TL) üzerindeki olumlu görüşünü korudu. Banka stratejistleri, ağustos ayında yaşanan TL zayıflamasına rağmen yatırımcılara uzun pozisyon almaya devam etmelerini önerdi.

Deutsche Bank, Türk lirasındaki son dalgalanmalara rağmen yatırımcılarına uzun pozisyon almayı önerdi. Deutsche Bank, önümüzdeki aylarda TL'de daha az değer kaybı beklendiğini belirtti. Ancak, banka politikada beklenmedik gelişmeler veya daha yüksek enflasyon gibi risklerin varlığına da dikkat çekti.

DEĞER KAYBI YAVAŞLAYACAK MI?

Açıklamada, TL'nin nominal olarak değer kaybetmeye devam edebileceği, ancak bunun dolar/TL forward seviyesinin yüzde 1-2 altında kalacağı öngörüsü yer aldı. Stratejistler, bu tahminin politikada beklenmedik bir değişiklik yaşanmaması durumunda geçerli olduğunu da vurguladı.

Açıklamada "TL'de ağustos ayındaki kadar olmasa da nominal değer kaybının devam edebileceğini ve dolar/TL'nin forward seviyesinin yüzde 1-2 altında kalacağını düşünüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Deutsche Bank, daha önce Türkiye'yi 2024 yılının en iyi yatırım adresi olarak göstermiş ve TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça cazip olduğunu belirtmişti.

Uzmanlar, yatırımcıların bu öneriyi kendi risk profilleri ve yatırım hedefleri doğrultusunda değerlendirmeleri gerektiği konusunda hem fikir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN