Otomotivde devrim! Stellantisten elektrikli araçları uçuracak YENİ BATARYA!

Otomotivde devrim! Stellantisten elektrikli araçları uçuracak YENİ BATARYA!

Stellantis, lityum kükürt batarya teknolojisinde çığır açan Zeta Energy ile güçlerini birleştirdi. Bu işbirliği, elektrikli araçlarda menzil, performans ve maliyeti alt üst edecek!

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil piyasasında devrim niteliğindeki yenilik Stellantis'den geldi. Batarya sorunlarını ortadan kaldıracak teknolojiyi duyurdu. Zeta Energy işbirliğinde lityum kükürt batarya teknolojisini açıkladı. İşte tüm detaylar...

BATARYALARDA YENİ TEKNOLOJİ

Elektrikli araç teknolojisinde heyecan verici bir gelişme yaşanıyor! Otomotiv devi Stellantis, batarya teknolojileri konusunda öncü isimlerden Zeta Energy ile ortaklık kurarak, elektrikli araçlara bambaşka bir boyut kazandıracak bir anlaşmaya imza attı. Bu işbirliği, lityum kükürt batarya teknolojisini kullanarak, geleceğin elektrikli araçlarını çok daha erişilebilir ve verimli hale getirmeyi hedefliyor.

f9d3lyaxuaa9cth.jpg

DAHA HAFİF, DAHA UZUN MENZİLLİ VE DAHA HIZLI ŞARJ

Bu işbirliğinin en dikkat çekici sonucu, daha hafif ve daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip bataryaların geliştirilmesi olacak. Bu yeni batarya teknolojisi sayesinde, aynı kullanılabilir enerjiyle çok daha hafif batarya paketleri üretilebilecek. Bu da elektrikli araçların menzilini uzatırken, sürüş özelliklerini ve performansını da iyileştirecek. Üstelik, bu bataryalar yüzde 50'ye kadar daha hızlı şarj olabilecek, bu da elektrikli araç sahiplerinin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak.

zeta-energy-x-stellantis-1068x601.webp

MALİYETLER YARI YARIYA DÜŞÜYOR

İşin en heyecan verici kısmı ise, bu bataryaların kilovatsaat başına maliyetinin mevcut lityum iyon bataryaların yarısından daha düşük olması bekleniyor. Bu, elektrikli araçların çok daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacak ve elektrikli araç devrimini hızlandıracak.

ces-recent-events.jpg

DOĞAYA SAYGILI ÜRETİM

Stellantis ve Zeta Energy, sadece performansı değil, çevreyi de düşünüyor. Yeni nesil lityum kükürt bataryalar, atık malzemeler ve metan kullanılarak üretilecek. Bu da mevcut batarya teknolojilerine kıyasla çok daha düşük karbon emisyonu anlamına geliyor. Üretim sürecinde kobalt, grafit, manganez veya nikel gibi malzemelerin kullanılmaması, tedarik zinciri riskini azaltırken, daha sürdürülebilir bir üretim modeli sunuyor.

indir.webp

2030'A KADAR YOLLARDA

Bu heyecan verici projenin tamamlanmasıyla, yeni nesil bataryaların 2030 yılına kadar Stellantis'in elektrikli araçlarında kullanılmaya başlanması hedefleniyor. Bu, Stellantis'in 75'in üzerinde batarya elektrikli araç modeli sunmayı içeren Dare Forward 2030 stratejik planının önemli bir ayağını oluşturuyor.

p90228776-bmw-740le-xdrive-iperformance-07-2016-2250px.jpg

NEDEN LİTYUM KÜKÜRT?

Lityum kükürt teknolojisi, geleneksel lityum iyon bataryalara göre daha düşük maliyetle daha yüksek performans sunuyor. Yaygın olarak bulunan ve maliyeti daha uygun olan kükürt, üretim giderlerini ve tedarik zinciri riskini azaltıyor.

3a051f291d10a490248c89fd64443620.jpg

STELLANTİS'TEN NET MESAJ

Stellantis Baş Mühendislik ve Teknoloji Sorumlusu Ned Curic, "Lityum kükürt gibi çığır açan batarya teknolojileri, Stellantis'in 2038 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü desteklerken, müşterilerimizin optimum menzil, performans ve uygun fiyattan yararlanmasını sağlayabilir." dedi.

Zeta Energy Üst Yöneticisi Tom Pilette ise, Stellantis'in yenilikçi, küresel üretim ve dağıtım alanındaki uzmanlığıyla bir araya gelerek, elektrikli araçların performansını ve maliyet profilini önemli ölçüde iyileştireceklerini belirtti.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR

Bu işbirliği, elektrikli araç teknolojisinde yeni bir çağın başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Daha verimli, daha ekonomik ve daha çevreci bataryalarla, elektrikli araçların geleceği çok daha parlak görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN