Otomotiv sektörü şokta! Ünlü otomobil firması kepenkleri indiriyor, markaları tek tek kapatacak

Otomotiv sektörü şokta! Ünlü otomobil firması kepenkleri indiriyor, markaları tek tek kapatacak

Otomotiv sektöründe alarmlar çalıyor! Otomotiv devlerinden tek tek kötü haberler geliyor. Otomotiv sektörü şokta! En popüler markalar satılabilir! Ünlü otomobil firması kepenkleri indiriyor, markaları tek tek kapatacak...

Otomotiv dünyasının önde gelen isimlerinden Stellantis, 2024 yılının ilk yarısında kârında ciddi bir düşüş yaşadı. Şirketin CEO'su Carlos Tavares, kârlılığı düşük markaların kapatılması veya satılması ihtimalinin değerlendirildiğini açıkladı. Global otomotiv sektörü, şu an ekonomik bir duraklama dönemi geçiriyor ve bu durum Stellantis'in performansını olumsuz etkiledi.

%48’LİK KÂR DÜŞÜŞÜ

Stellantis, 2024’ün ilk altı ayında kârında %48’lik bir gerileme yaşayarak, toplamda 5.6 milyar euro kâr elde etti. 26 Temmuz’da Autocar’a konuşan CEO Carlos Tavares "Eğer markalarımız kâr etmiyorsa, onları kapatacağız. Kârsız markaları devam ettiremeyiz" açıklamasında bulundu.

Stellantis, etanolle çalışan yeni motorlar için 6 milyar $ yatırım yapıyor

MASERATİ TEHLİKEDE Mİ?

Stellantis bünyesinde Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall gibi markalar bulunuyor. Bu açıklamalar, özellikle Maserati’nin yönetiminde büyük bir endişeye neden oldu. Maserati, bu dönemde 82 milyon euro operasyonel zarar bildirmişti. Analistlere göre, bu durumun Maserati’nin satılma olasılığını artırabilir.

RİSK ALTINDAKİ DİĞER MARKALAR

DS ve Lancia gibi diğer markalar da, grup satışlarına sağladıkları düşük katkı nedeniyle risk altında. Tavares, "Bu markaların varlık amacı, değerleriyle ölçülür. Eğer bu değerler sağlanamıyorsa, şirket uygun bir karar verecektir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN