Otomotiv dünyası şokta: Dünya devinin bu hamlesi işleri karıştırdı

Otomotiv dünyası şokta: Dünya devinin bu hamlesi işleri karıştırdı

Otomotiv dünyasını şok eden gelişme! Dünya devinin bu hamlesi işleri karıştırdı! Uzmanından çarpıcı açıklamalar...

TUNACAN ATALAY

BYD'nin Manisa'ya 1 milyar dolarlık yatırımla fabrika açması, otomotiv sektöründe geniş yankı uyandırdı. Renault Türkiye'nin eski CEO'su Hakan Doğu, bu yatırımı sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

Hakan Doğu, Çinli üreticilerin Türkiye'ye yaptığı yatırımların güçlü teşviklerle desteklendiğine dikkat çekerek, "Çinliler çok kuvvetli teşvikler aldılar" dedi. Ancak Doğu, pazarın büyümesi konusunda önümüzdeki iki yıl içinde bir beklenti olmadığını belirtti. Bu durumun, BYD'nin Türkiye'ye girişi ile birlikte mevcut markaların pazar paylarının düşmesine neden olabileceğini öne sürdü.

Hakan Doğu, yatırım teşvik belgesi alan diğer Çinli üreticilerin de pazara girmesiyle birlikte rekabetin daha da kızışacağını ifade etti. Mevcut yerli üreticilerin durumuna değinen Doğu, Renault ve Toyota'nın rekabet edebilir konumda olduğunu belirtirken, Hyundai'nin işinin zor olduğunu ve Tofaş'ın ise geleceğe yönelik bir binek araba planı olmadığı için daha büyük zorluklar yaşayacağını dile getirdi.

STELLANTİS VE TOGG İÇİN ZORLU SÜREÇ

Togg'dan yeni hamle! Çalışmalar başladı, üçüncü model yolda! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Son yıllarda büyük pazar payı kazanan Stellantis'in de rekabette zorlanacağını belirten Doğu, elektrikli araç segmentinde ise TOGG'un yeni rakiplerin girmesiyle işinin kolay olmayacağını söyledi.

YERLİ SANAYİ İÇİN VERGİ POLİTİKALARI

Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu, görevinden ayrıldı

Hakan Doğu, mevcut yerli sanayinin korunması için hükümetin yeni vergi politikalarıyla iç pazarın 2 milyon adede çıkmasını sağlaması gerektiğini vurguladı. Yerli üretimin maliyetler nedeniyle büyük sıkıntı içinde olduğunu belirten Doğu, BYD gibi güçlü rakiplerin piyasaya girmesinin bu sıkıntıları daha da artıracağını ifade etti.

BYD'nin Türkiye'deki yatırımı hakkında yaptığı bu değerlendirme, otomotiv sektöründe önümüzdeki dönemde yaşanacak rekabetin ve yerli üreticilerin karşı karşıya kalacağı zorlukların bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN