Otomobil sektöründe yeni dönem başlıyor: İlan başına 10-100 bin TL arası ceza

Otomobil sektöründe yeni dönem başlıyor: İlan başına 10-100 bin TL arası ceza

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına yönelik sosyal medya platformlarına yeni düzenlemeler getirileceğini açıkladı. Gürcan, platformların kurallara uymamaları durumunda ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacağını belirtti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına ilişkin yeni bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını duyurdu. Habertürk'ün haberine göre, özellikle bazı sosyal medya platformlarında yer alan otomobil ilanlarına yönelik sıkı denetim ve düzenleme yapılacak. Gürcan, bu platformların belirlenen kurallara uymamaları durumunda ilan başına 10 bin ile 100 bin TL arasında ceza uygulanacağını belirtti. “Ya belirlenen kurallara uyacaklar ya da ağır cezalarla karşı karşıya kalacaklar” diye konuştu.

YENİ YÖNETMELİKTE NELER VAR?

Gürcan, motorlu kara taşıtları ticaretinde yapılan değişikliklerin distribütörlere de yeni yükümlülükler getirdiğini ifade etti. Bu kapsamda distribütörlerin yetkili satıcılara belirli kurallar çerçevesinde araç tedariki yapmaları gerekiyor. Öne çıkan yeni kurallar arasında şunlar yer alıyor:

  • Yetkili satıcıyı, son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla araç almaya zorlamaması.
  • Fatura tarihinden sonra araç fiyatında artış yapılmaması.
  • Araçların 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim edilmesi.
  • Yetkili satıcının satışlarını veya kampanyalara katılımını başka mal veya hizmet alımlarına bağlamaması.

YETKİ BELGESİ BAŞVURULARINDA DEĞİŞİKLİKLER

Gürcan ayrıca, motorlu araç ticaretiyle uğraşanlar için yetki belgesi alımında da kolaylıklar getirildiğini açıkladı. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı zorunluluğu kaldırılırken, lise mezuniyeti şartına 1 Mart 2025’e kadar muafiyet getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN