Otomobil fiyatlarında rekor düşüş! Almak isteyen o tarihe kalmasın, uzmanlar uyardı: Fiyatlar fırlayacak

Otomobil fiyatlarında rekor düşüş! Almak isteyen o tarihe kalmasın, uzmanlar uyardı: Fiyatlar fırlayacak

Otomobil piyasasındaki düşüşün ardından uzmanlardan ilk uyarı geldi. Rekor düşüşe ulaşan otomobillerde, o tarihe kadar aldınız aldınız. O tarihten sonra fiyatlar fırlayacak. İşte o tarih...

Otomobil sahibi olmak isteyenler, o tarihe kadar süre verildi. Uzmanlara göre, o tarihin ardından fiyatlar yeniden fırlayacak. Otomobil piyasasında rekor düşüşün ardından piyasanın yeniden canlanması bekleniyor. İşte fiyatları fırlayacağı tarih...

OTOMOBİL PİYASASINDA REKOR DÜŞÜŞ

Otomobil ilan verileri üzerinden yapılan araştırmalara göre, ikinci el otomobil fiyatlarında rekor düşüş görüldü. Enflasyondan arındırılmış şekilde reel bazda düşen ikinci el piyasası, haziran ayında yüzde 1,8 oranında düşüş yakaladı. 2024 yılının 6 aylık sürecindeki (Ocak - Haziran dönemi) reel fiyatlardaki düşüş ise yüzde 13,4 olarak paylaşıldı.

carrental.jpg

PİYASAYI DÜŞÜREN ANA ETKENLER

İstanbul Motorlü Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el piyasası hakkında konuştu. Milliyet'e konuşan Ertemel, ikinci el piyasasındaki durgunluğun 8 aydır sürdüğünü belirtti. Piyasayı en çok etkileyen faktörün mevduat oranları ve kredi faizlerindeki yüksek ödeme miktarlarının olduğunu vurguladı.

Piyasadaki durgunluğun en etkili bir diğer özelliği ise sıfır otomobil yöneliminin artması olduğunu söyleyerek, "Gerek faizlerin gerekse düşük talebin ikinci el piyasası üzerinde yarattığı baskı ile ikinci el otomobil fiyatları uzun bir süredir sabit seyrini koruyor." sözlerini kullandı.

ikinci-el-otomobil.webp

O TARİHTE TEKRAR YÜKSELECEK

Piyasadaki düşüşe dikkat çeken Ertemel, GSR yönetmeliğine de değindi. Sıfır otomobil fiyatlarını etkileyen bu yönetmelik ve gelecek dönemdeki tahmin edilen faiz kararlarını işaret ederek, taleplerin tekrardan yükseleceğini söyledi.

Talep artışıyla fiyatların 2025 yılının ilk çeyreğinde artışlar görüleceğini söyleyerek, "Ülkemizde en çok talep gören otomobillerin başında C-Segment aile otomobilleri geliyor. Fiat Egea, Renault Megane gibi modellerin gerek sıfır gerekse ikinci el piyasasında en çok tercih edilen otomobiller olarak ilk sıralarda yer aldığını görüyoruz. Yine Renault Clio, Toyota Corolla ve Çin Menşeli Chery’nin modelleri en çok satılan otomobiller arasında. Beklentimiz 2024 yılı sonuna kadar fiyatların sabit seyredeceği yönünde. Bu sebeple ikinci el fiyatlarında daha fazla düşüş beklemiyoruz. GSR yönetmeliğinin yaratacağı ek maliyetlerin fiyatlara yansımasının 2025 yılı ilk çeyreğinde olacağını öngörmekteyiz." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN