Otomobil devlerinden büyük hata! 150 bin araç geri çağrılıyor! Araç sahipleri şaştı kaldı

Otomobil devlerinden büyük hata! 150 bin araç geri çağrılıyor! Araç sahipleri şaştı kaldı

Binlerce araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşan. 3 büyük otomobil üreticisi 150.000 aracı geri çağırıyor. ABD'nin 3 büyük devinden şaşırtan hamle. Araç sahipleri şaştı kaldı. İşte tüm detaylar…

ABD'nin 3 büyük otomobil devi herkese şaşkına çeviren bir karara imza attı. Mazda, Toyota ve Mercedes Benz toplamda 100.000'den fazla aracı geri çağırma kararı aldı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda araçların geri çağrılma nedeninin yazılım sorunlarından kaynaklı olduğu belirtildi. İşte tüm detaylar…

Mazda, 2035 yılına kadar tüm tesislerinin karbon ayak izini silecek!

MAZDA

ABD'de 77.670 spor aracı bulunan Mazda, geri çağırma kararı aldı. Araçların bir kaza anında ön hava yastıklarının aşırı güçlü açılmasına yol açabilecek bir yazılım hatası olduğu belirlendi. Mazda bayileri bu sorunun çözülmesi için yazılımı ücretsiz olarak güncelleyeceğini duyurdu.

5. Nesil Hibrit Teknolojili Corolla Satışta | Toyota Türkiye

TOYOTA

ABD'nin önde gelen markaları arasında yer alan Toyota Corolla Cross Hybrid model araçlarında oldukça önemli bir detayı gözden kaçırdı. Fren sistemine dair bir sorun nedeniyle 42.199 araç geri çağrılıyor. Araçlardaki bu sorun fren performansına olumsuz etkilerken Toyota bayileri fren sistemi ile ilgili yazılımı ücretsiz olarak güncelleyeceklerini açıkladı.

Kompakt araçlar | Mercedes-Benz

MERCEDES-BENZ

27.190 aracını geri çağıran Mercedes Benz, araçlardaki motor kontrol ünitesindeki yazılımda bir sorun olduğunu tespit etti. Motorun aşırı ısınması veya durması nedeniyle oluşabilecek hasarların önüne geçilebilmesi amacıyla yazılım güncellemesine giden Mercedes Benz güncellemelerin ücretsiz yapılacağını da belirtti. Geri çağırma işlemlerinin yazılım güncellemeleri ile çözüleceği belirtilirken araç sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğinin altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN