Otomobil almak isteyenler elinizi çabuk tutun! Zam için tarih verildi, fiyatlar tavan yapacak

Otomobil almak isteyenler elinizi çabuk tutun! Zam için tarih verildi, fiyatlar tavan yapacak

Sıfır otomobil satışlarında son zamanlarda bir artış söz konusuyken, ikinci ellerde ise durgunluk hakimdi. Bayilerin yaptığı çeşitli kampanyalar alıcıları cezbederken, Ağustos ayının son günlerinde sürpriz zam için tarih verildi. İşte detaylar…

Otomobil piyasasındaki hareketlilik sürerken, bayiler tarafından yapılan çeşitli kampanyalar alıcıları cezbetmiş ve sıfır otomobil satışlarında bir artış yaşanmıştı. Eylül ayı ile birlikte fiyatlarda düşüş olup olmayacağı merak edilirken, Gazeteci Emre Özpeynirci’den zam haberi geldi. İşte detaylar…

YÜZDE 5’LİK ZAM KAÇINILMAZ

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eylül ayında otomobil fiyatlarına zam geleceğini duyurdu. Özpeynirci, döviz kurundaki dalgalanmaların ve euro/dolar paritesinin otomobil fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekerek, sektörde yüzde 5 oranında bir zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Temmuz ayında 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, Ağustos ayında da 85 bin adedi bulması bekleniyor. Özpeynirci, bu durumun ulusal tip onayı olan yerli araçların 31 Ağustos’a kadar GSR2 standartlarına geçmeden önce satılabilme avantajı ve kur artışından dolayı zam gelecek endişesiyle yapılan alımların etkisi olduğunu vurguladı.

eylul-ayinda-otomobillere-zam-geliyor-1.jpg

EYLÜL AYI ZOR GEÇECEK

Eylül ayında otomobil markaları ve modellerine göre değişiklik gösterecek olan zam oranları, özellikle yerli araçlar için büyük önem taşıyor. Yerli üretimde GSR avantajının sona ermesi ve GSR2’ye geçiş, fiyatlarda bir artışa neden olacak. Özpeynirci, Eylül ayının otomobil alıcıları için zor bir dönem olacağını ve bu durumun yılın geri kalanı için de bir gösterge niteliği taşıyacağını ifade etti.

Otomobil almayı planlayanlar için Eylül ayı öncesinde alım kararını gözden geçirmek önemli olabilir. Piyasalardaki bu gelişmeler, otomobil fiyatlarında ciddi bir yükselişe işaret ediyor ve alıcıların bu değişiklikleri dikkate alarak hareket etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN