Otomobil alıp satacaklar dikkat! Haberi olmayan yandı: Yeni uygulama yakında başlıyor

Otomobil alıp satacaklar dikkat! Haberi olmayan yandı: Yeni uygulama yakında başlıyor

Otomobil almayı düşünen binlerce vatandaşa yeni bir haber verildi. Yeni uygulama ile beraber al-sat işlemlerinde değişiklik yapılacak. Söz konusu uygulamaya uymayanlar ise yaptırımlarla karşılaşacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Otomobil ve konut alım-satımı yapanlar için önemli bir düzenleme yolda. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, e-Devlet üzerinden kimlik ve yetki doğrulamasıyla ilan verme uygulamasının 2024 yılı başında zorunlu hale geleceğini açıkladı. Bu yeni sistemle birlikte, hem konut hem de otomobil ilanlarında doğrulama süreci şart olacak.

yeni-proje-12.jpg

YENİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Bakan Yardımcısı Gürcan, MÜSİAD'ın düzenlediği Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, artık konut ve otomobil ilanı vermek isteyenlerin e-Devlet üzerinden doğrulanmış ilan sistemiyle işlem yapacağını duyurdu. Özellikle araç alım satımıyla ilgilenenleri yakından ilgilendiren bu düzenleme, ilan vermek isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapmasını gerektirecek. İlanlar, sadece yetki belgesi olan emlakçılar ya da otomobil satıcıları tarafından verilebilecek.

OTOMOBİLDE DE AYNI SİSTEM GELİYOR!

Yeni düzenleme sadece konut ilanlarıyla sınırlı değil. Otomobil alım satımında da benzer bir sistem hayata geçiriliyor. Yılbaşında yürürlüğe girecek olan bu uygulamayla, araç sahipleri e-Devlet üzerinden ilanlarını doğrulatarak yayınlayabilecek. Bu düzenleme ile sahte ilanların ve dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

yeni-proje-13.jpg

REKABETÇİ VE ADİL BİR PİYASA HEDEFİ

Mahmut Gürcan, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki başarısına da dikkat çekti. 2023 yılı otomotiv ana sanayi ihracatının 19,4 milyar dolar, yan sanayi dahil toplam ihracatın ise 35 milyar doları aştığını belirten Gürcan, 2024'te bu rakamların daha da artacağını vurguladı. Yeni ilan sistemiyle, rekabetçi ve güvenli bir piyasa yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

yeni-proje-14.jpg

UYGULAMA NEDEN ÖNEMLİ?

Bu sistem, dolandırıcılık ve sahte ilanların önüne geçerek, güvenli bir ilan verme süreci oluşturmayı amaçlıyor. Emlak ve otomobil sektöründe alım satım yapanların bu değişikliğe dikkat etmesi ve yeni düzenlemeye uygun hareket etmesi gerekiyor.

Eğer otomobil ya da konut satmayı planlıyorsanız, yeni uygulamanın tüm detaylarını bilmeden ilan vermemeniz büyük önem taşıyor. Doğrulanmamış ilanlar artık kabul edilmeyecek, bu nedenle yılbaşına kadar sisteme alışmakta fayda var!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN