Ortak kurbandan sonra ortak kredi dönemi başladı! Ziraat Bankası'ndan ilk fırsat: 7 bin 800 TL taksitle...

Ortak kurbandan sonra ortak kredi dönemi başladı! Ziraat Bankası'ndan ilk fırsat: 7 bin 800 TL taksitle...

Ortak kurbandan sonra şimdi de ortak konut kredisi dönemi başladı! Ziraat Bankası'ndan ilk fırsat! 7 bin 800 TL taksit imkanıyla...

Yükselen konut fiyatları ve yüksek faiz oranları, ev sahibi olmayı giderek zorlaştırıyor. Bu durum, ev almak isteyenleri alternatif çözümler aramaya itiyor. Ziraat Bankası'nın sunduğu yeni kampanya, bu çözümlerden biri olarak öne çıkıyor.

ORTAK KONUT KREDİSİ NEDİR?

İkramiye (tediye) ödemeleri başladı! Kamu işçisi ne kadar ödeme alacak? 8 bin lirayı geçti… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ziraat Bankası’nın ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin gelir beyan ederek kredi çekmesine olanak tanıyor. Böylece, bireysel olarak altından kalkılamayacak tutarlar, ortak ödeme yöntemiyle yönetilebilir hale geliyor. Bu kredi türü, en az iki, en fazla beş kişinin bir araya gelerek konut kredisi çekmesini sağlıyor.

ÖDEME KOŞULLARI VE FAİZ ORANI

Kredi Çekip Faize Yatıranlar Para Kazanır mı? Uzmanlar Hesapladı: İşte 100 Bin Lira İçin Kazandıran Hesap - Taka Gazete - Trabzon Haber - Karadeniz Haber

Örneğin, 1.1 milyon TL tutarındaki 120 ay vadeli bir konut kredisinin bireysel aylık ödemesi 39.000 TL iken, beş kişinin ortak ödemesi durumunda kişi başına düşen aylık taksit 7.800 TL oluyor. Kampanyaya %4,19 faiz oranı üzerinden kredi kullanmak mümkün. Bu oranla çekilen 1.1 milyon TL tutarındaki kredi paketinin aylık ödemesi 39.000 TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak, beş kişinin ortak kredi çekmesi durumunda kişi başına düşen aylık taksit tutarı 7.800 TL'ye düşüyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜREÇ

Memurlara çek, kupon ve nakit ödemeler kalktı | Ekonomi

Ortak konut kredisi başvurusu yapabilmek için düzenli geliri bulunan en az iki, en fazla beş kişinin gelir beyanında bulunması gerekiyor. Kredinin çekileceği konut, SPK lisanslı ekspertiz firmaları tarafından değerlenerek kredi tutarı belirleniyor. Ayrıca, krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor ve gerekli görüldüğünde ek teminat istenebiliyor.

Başvuruda her bir ortak için düzenli gelir belgesi sunulması şart. Ev sahibi olmak isteyenler için bu kredi türü, finansal yükü paylaşarak daha rahat ödeme imkanı sunmayı hedefliyor.

Ortak konut kredisi, yüksek konut fiyatları ve faiz oranları karşısında ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Birden fazla kişinin bir araya gelerek kredi çekmesi, bireysel ödeme yükünü hafifletirken, ev sahibi olma sürecini de hızlandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN