Netflix'in dünya genelindeki abone sayısı belli oldu

Netflix'in dünya genelindeki abone sayısı belli oldu

Netflix, üçüncü çeyrekte 5 milyondan fazla yeni abone kazanarak büyümeye devam etti. Türkiye'de de milyonlarca abonesi bulunan platformun dünya genelindeki toplam abone sayısı 282,9 milyona ulaştı. Aynı dönemde şirketin kârında da yüzde 41'lik önemli bir artış yaşandı.

Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirket, üçüncü çeyrekte 5 milyondan fazla yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 282,7 milyona yükseltti.

Buna göre, şirketin geliri, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artarak 9,8 milyar dolara yükseldi. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 8,5 milyar dolar olarak hesaplanmıştı.

Şirketin net kârı da üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 41 artışla 2,4 milyar dolara çıktı. Netflix'in net kârı, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,7 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Firmanın hisse başına kârı da aynı dönemde 3,73 dolardan 5,4 dolara çıktı.

Netflix'in abone sayısı ise yılın üçüncü çeyreğinde 5,07 milyon arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN