Ne Egea, ne Clio! Haziran ayının en çok satan ikinci el otomobil markaları belli oldu

Ne Egea, ne Clio! Haziran ayının en çok satan ikinci el otomobil markaları belli oldu

İkinci el çevrimiçi araç satışlarında Haziran ayına ait veriler belli oldu. Verilere göre en çok tercih edilen ne Egea, ne Clio oldu. Bakın ikinci elde vatandaşlar tercihini hangi markadan yana kullandı?

Indicata'nın ikinci el çevrim içi araç pazarı raporuna göre, Türkiye'de haziran ayında 330 bin 405 kurumsal ilan yayınlandı. İlan adetlerinde geçen yıla göre yüzde 11 artış görülürken, mayıs ayına göre ise yüzde 20 düşüş yaşandı.

VOLKSWAGEN YILIN SON 5 AYINDA LİDER

Haziran ayında ikinci el çevrim içi pazarda en çok tercih edilen marka 19,810 satışla Volkswagen oldu. Bu markayı sırasıyla 18,676 Fiat ve 17,891 Renault takip etti.

haziran-ayinda-en-cok-satan-ikinci-el-otomobiller-1-001.jpg

BİNEK ARAÇTA FİAT EGEA ÖNE ÇIKIYOR

İkinci el çevrim içi binek otomobil pazarında en çok tercih edilen model 6,493 satışla Fiat Egea oldu. Egea'yı 5,550 Renault Clio, 5,173 Volkswagen Passat ve diğer modeller izledi. Toplam binek araç satışlarının yüzde 33'ü bu 10 modelden oluştu.

HAFİF TİCARİDE DOBLO ZİRVEDE

Hafif ticari araç segmentinde ise 3,968 satışla Fiat Doblo birinci sırada yer aldı. Doblo'yu sırasıyla Ford Tourneo Courier ve Fiat Fiorino takip etti. İlk 10 model, toplam hafif ticari araç satışlarının yüzde 72'sini oluşturdu.

haziran-ayinda-en-cok-satan-ikinci-el-otomobiller-2-001.jpg

INDİCATA VERİLERİYLE GÜNLÜK ANALİZ

Indicata, Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarını günlük 450 binden fazla ikinci el araç verisi üzerinden analiz ediyor. Rapor, 40 binden fazla kurum ve kuruluşun çevrim içi ilanlarına dayanıyor ve bu veriler bireysel araç ilanlarını içermiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN