Ne altın ne dolar! Bankada parası olan yaşadı:1 milyon liraya 709 bin 400 lira faiz geliyor

Ne altın ne dolar! Bankada parası olan yaşadı:1 milyon liraya 709 bin 400 lira faiz geliyor

Yatırımcılara kazandıran ne altın ne dolar oldu. Bankada parası olan 1 milyona yakın faizle yatırım getirisi sağlıyor. İşte çok kazandıran o yatırım aracı…

Liralaşma stratejisi kapsamında yürütülen enflasyonla mücadele politikaları doğrultusunda, TL mevduatına verilen faizler arttı. Gelecek aylarda mevduat faizlerinin %50 ve üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Bu da mevduat sahiplerinin enflasyon karşısında reel getiri kazanmalarını sağlayabilir.

MEVDUAT FAİZ ORANLARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası tarafından farklı vadelerdeki mevduatlara uygulanan faiz oranları şöyle açıklandı:

1 aya kadar olan vadeler için uygulanan faiz oranı %54.83, 3 aya kadar olan vadeler için %59.45, 6 aya kadar olan vadeler için %56.98 ve 1 yıla kadar olan vadeler için %50.31 olarak belirlendi. 1 yıl ve üzeri vadelerde ise faiz oranı %42.06.

mevduat-faizi-1.jpg

100.000 TL mevduat yatırımı olan bir yatırımcı, 32 günlük vadenin sonunda %54.83 faiz oranı ile 4.226 TL faiz getirisi sağlayabilir. Daha yüksek mevduatlarda da faiz getirileri daha çok artıyor.

Aynı zamanda mevduat faizlerinin 1 sene boyunca %54.83 seviyesinde sabitlenmesi halinde, bileşik faiz hesaplaması ile yıllık getiri %70.94 olabilir. Yani, 1 milyon liraya brüt 709.400 lira faiz verilir. %7.5 stopajı düşülmesiyle beraber net faiz 656.195 lira oluyor. Son açıklanan enflasyon oranı %70.1 olmuştu. Yani faizlerin bu seviyelerde kalması durumunda paranın enflasyona karşı erimesi durmuş olacak.

mevduat-faizi-2.jpg

T24’te yer alan habere göre, bankalar arası rekabetin artmasıyla, bazı bankaların mevduat faizlerini %80 gibi rekor seviyelere ulaştırdığı gözlemleniyor. Bu, özellikle Kur Korumalı Mevduat’tan TL mevduatına geçen yatırımcılar için cazip oluyor.

Tüm bunların yanı sıra, mevduat gelirlerine uygulanan stopaj oranları da değişti. 6 aya kadar olan mevduatlarda stopaj oranı %5’ten %7.5’a, 1 yıla kadar olan vadelerde %3’ten %5’e kadar çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN