Milyonlarca emekliye büyük müjde! Öyle bir zam geliyor ki... AK Partili isim açıkladı

Milyonlarca emekliye büyük müjde! Öyle bir zam geliyor ki... AK Partili isim açıkladı

Uzun süredir gündemden düşmeyen emekli maaş tartışmaları devam ederken milyonlarca emekliyi sevindirecek o haber geldi. Maaşlara ek zam yapılmasına yönelik çalışmalar devam ederken bu kez açıklama AK Parti cephesinden geldi. İşte emekli maaşlarında son gelişmeler…

Artan fiyatlardan sonra yapılan zamlar erirken emekli vatandaşında eli boş kaldı. Yapılan zamlar beklenenin çok altında kalırken vatandaşlarda nasıl geçineceğim? derdine düştü. Emekli maaşlarına ek zam yapılması ile ilgili tartışmalar devam ederken herkesin beklediği o açıklama AK Parti cephesinden geldi. Emekli zamlarıyla ilgili 4 formül masaya yatırıldı.

Emekli maaşlarına ek zam yapılması için bugün kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. Kök maaşı 8 bin liranın altında olan emeklilerin maaşı, yapılan zamlar sonrası bile en düşük aylığın altında kalmış durumda. Bu durum karşısında hükümet, en düşük emekli maaşı için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

GÖZLER BEŞTEPE'DEKİ TOPLANTIDA

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı oranı, 6 aylık enflasyon farkına göre yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak 1 milyon 780 bin emeklinin kök maaşı hala 10 bin TL'nin altında. Bu bağlamda, kök maaşı 8 bin lira altında olan emeklilerin maaşı, yapılan zamlara rağmen en düşük aylığın altında kalmaya devam ediyor. Bu sorunu çözmek için AK Parti kurmayları bugün Beştepe'de bir araya gelecek.

para-hesaplamak-2.jpg

4 FORMÜL MASADA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığında artış yapılması için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini açıkladı. Toplantı, bugün saat 15.30'da Beştepe'de gerçekleştirilecek.

Toplantıda, en düşük emekli maaşı için 3 alternatif formül üzerinde duruluyor:

  • En düşük emekli maaşının 11 bin 500 TL'ye yükseltilmesi,
  • En düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye yükseltilmesi,
  • En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi.
  • Bunların dışında sürpriz bir şekilde daha da yüksek bir zam yapılması.

Bu formüller değerlendirilirken, bütçe dengeleri ve yaratacağı mali tablo üzerinde de etki analizi yapılıyor. Maaşı 10 bin TL olan emeklilerin maaşının 12 bin TL'ye yükseltilmesi durumunda 3 milyon 800 bin emekli bu iyileştirmeden yararlanacak. En düşük maaşın 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi halinde ise 4.5 milyona yakın emekli bu düzenlemeden faydalanacak.

emekli-para.jpg

SEYYANEN ZAM TARTIŞMALARI

Toplantılarda, tüm emeklilere 2 bin TL'lik seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı da gündeme getirildi. Ancak, bu zammın bütçeye getireceği yük nedeniyle uygulanma ihtimali düşük görünüyor.

ZAM DÜZENLEMESİ TBMM'YE GELİYOR

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkacak düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. AK Parti, zam düzenlemesinin temmuz maaşlarına yetiştirilmesini hedefliyor. Ancak zam düzenlemesinin bu hafta içinde TBMM'de yasalaşması halinde, emekliler gelecek haftadan itibaren zamlı maaşlarını almaya başlayabilecek.

para-koymak.jpg

CUMHURBAŞKANI DAHA YÜKSEK ZAM YAPABİLİR

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerin durumunun farkında olduğunu ve bu nedenle daha yüksek zam yapacağını belirtti. Tayyar, "Cumhurbaşkanımız durumun farkında, o nedenle emeklilere zam yapacaktır. Fakat düşünüldüğü gibi iki bin veya iki bin 500 lira değil daha da yüksek zam yapacaktır" dedi.

Eğer zam düzenlemesinin temmuz maaşına yetiştirilemeyeceği anlaşılırsa, temmuz maaşlarına yetişmeyen zam iki aylık farkla birlikte bir sonraki ay ödenebilecek. SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN