Milyonlarca emekli bekliyor! Sonunda belli oldu, o tarihten sonra maaşlar zamlı yatacak

Milyonlarca emekli bekliyor! Sonunda belli oldu, o tarihten sonra maaşlar zamlı yatacak

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşlarına gelecek olan zamda. Enflasyondaki artış ile birlikte emekli maaşlarına zam yapılması beklenirken sıcak bir gelişme yaşandı. Meclis'te plan ve bütçe komisyonunda en düşük emekli maaşının 12 Bin 500 liraya çıkarılmasını içeren teklif kabul edildi. Beklenen zam tarihi belli oldu. O tarihten sonra maaşlar zamlı yatacak. Peki teklif ne zaman yasalaşacak? Milyonlarca emekliye zam farkları ne zaman ödenecek? İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'de enflasyon artışı ile birlikte emekli maaşlarına zam beklenirken beklenen haber geldi. Meclis'te plan ve bütçe komisyonunda en düşük emekli maaşının 12 Bin 500 liraya çıkarılmasını içeren teklif kabul edildi. Peki teklif ne zaman yasalaşacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Sonunda belli oldu, o tarihten sonra maaşlar zamlı yatacak.

MİLYONLARCA EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ! SONUNDA BELLİ OLDU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük emekli aylığının 12 Bin 500 liraya çıkarılmasını öngören düzenleme kabul edildi. AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in açıklamasına göre en düşük emekli maaşının 12 Bin 500 lira olması bütçeye 33.2 milyar liralık ilave maliyet getiriyor. Emeklilerle ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Teklif genel kurulda görüşüldükten sonra kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanınca yürürlüğe girecek.

yeni-proje-2024-07-20t101111-494.jpg

ÜCRET ZAMLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra sayıları 3 milyon 703 Bin lirayı bulan emeklinin zam farklarını Ağustos ayı başında alması bekleniyor. Komisyonda kabul edilen paketin içerisinde bir yeni düzenleme daha var. Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2’den yüzde 2.25’e çıkarılıyor. Ayrıca 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı sayılanlardan, ilk defa yaşlılık veya emekli aylığı bağlananların, aynı işyerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin Hazine tarafından ödenmesine ilişkin uygulama sonlandırılıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM GELDİ?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı duyurdu. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Kulislerde konuşulan rakam ise en düşük aylığın 12 bin TL olması yönündeydi. Düzenlemeden emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788 kişi faydalanacak. En düşük emekli maaşının toplam bütçeye maliyeti ikinci 6 aylık dönem için ise 33,2 milyar TL olarak hesaplandı.

yeni-proje-2024-07-20t101123-775.jpg

AK Partili Güler, "Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin lira olarak öngörülen asgari aylık asgari ödeme tutarını da 12 bin 500 liraya yükseltiyoruz" diye konuştu. Güler açıklamasının devamında, "Başta emekli aylıklarına yönelik düzenlemelerimiz olmak üzere vergi adaletinin güçlendirilmesine, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasına hizmet edecek, kayıt dışılıkla mücadelemize katkı sağlayacak, bu düzenlemelerin ülkemiz, aziz milletimiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN