Milyonlarca çiftçi ve esnafı rahatlatacak kredi teklifi Meclis'te! Herkes bunu bekliyordu

Milyonlarca çiftçi ve esnafı rahatlatacak kredi teklifi Meclis'te! Herkes bunu bekliyordu

Çiftçi ve esnafı soluklandıracak kredi teklifi geldi. Meclis'e sunulan kredi teklifi ülke gündeminde yer edindi. Bu teklif borcu olan ve ödeme güçlüğü çeken çiftçi ve esnafa nefes olacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Son üç yıldır etkili olan ekonomik sorunlar çiftçiyi ve esnafın gündeminden düşmüyor. Kredi borçlarıyla sık sık gündeme gelen vatandaşlar için Meclis'e yeni bir kredi teklifi sunuldu. Milyonların beklediği müjde nihayet geldi. İşte tüm detaylar...

ÇİFTÇİ VE ESNAF RAHATLIYOR

Çiftçilerin ve esnafın kredi borçları nedeniyle yaşadığı sıkıntılar, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Meclis gündemine taşındı. Gürer'in sunduğu kanun teklifi, değişken faiz uygulamasını kaldırarak milyonlarca çiftçi ve esnafı rahatlatmayı hedefliyor.

t25-bankacilik-sektoru-kredi-581.webp

DEĞİŞKEN FAİZ ÇİLESİ SONA ERİYOR MU?

Ekonomik krizin etkisiyle artan faiz oranları, çiftçi ve esnafın kredi borçlarını ödemekte zorlanmasına neden oluyor. Özellikle değişken faiz uygulaması, borç yükünü daha da artırarak ödeme güçlüğüne yol açıyor. Gürer'in teklifi, bu soruna çözüm getirmeyi amaçlıyor.

turk-lirasi-tl-para-22112023-yandex-57.webp

TEKLİF NELERİ KAPSIYOR?

  • Değişken Faiz Uygulaması Kalkacak: Tarım Kredi Kooperatifleri ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi kefaletiyle alınan kredilerde değişken faiz uygulaması sona erecek.
  • Eski Faiz Oranları Geçerli Olacak: Borcu devam eden krediler, kredi alındığı tarihteki faiz oranıyla ödenecek.
  • Çiftçi ve Esnaf Rahat Nefes Alacak: Teklifin yasalaşması durumunda, milyonlarca çiftçi ve esnaf beklenmedik faiz artışlarından kurtulacak.

istock-496881192.jpg

ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKENLER UMUTLU

Gürer'in teklifi, ödeme güçlüğü çeken çiftçi ve esnaf tarafından umutla karşılandı. Teklifin yasalaşması durumunda, borç yükünün hafiflemesi ve ekonomik olarak rahatlama bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN