Microsoft'u tahtından etti! Dünyanın en değerli şirketi artık o! Ne Apple, ne Amazon...

Microsoft'u tahtından etti! Dünyanın en değerli şirketi artık o! Ne Apple, ne Amazon...

Microsoft tahtı kaptırdı! Dünyanın en değerli şirketi artık o! Ne Apple, ne de Amazon! İşte dünyanın en değerli şirketi...

Apple ve Microsoft arasında süregelen en değerli şirket unvanı yarışına yeni bir oyuncu katıldı. Yapay zeka teknolojilerinin yükselişiyle birlikte NVIDIA, bu alanda önemli bir başarıya imza attı. Şirket, kısa süre önce tarihi bir zirveye ulaşarak dünyanın en değerli şirketi konumuna yükseldi.

NVIDIA, MİCROSOFT'U GERİDE BIRAKTI

Nvidia Hissesinin Yükselişi Portföy Yöneticilerini Tedirgin Ediyor!

NVIDIA, teknoloji devi Microsoft'u geride bırakarak piyasa değeri açısından dünyanın en değerli şirketi oldu. Şirketin hisseleri %3,7 artış göstererek 135,87 dolardan işlem gördü ve NVIDIA'nın piyasa değeri 3,34 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam, gün içinde %0,5 düşüş yaşayan Microsoft'un 3,31 trilyon dolarlık piyasa değerini geride bıraktı. Apple'ın hisseleri ise %1,2 düşüşle 3,28 trilyon dolara geriledi.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİNİN ETKİSİ

Yapay Zeka Coinleri, NVIDIA ile Hareketlendi: En Çok Yükselenler!

NVIDIA'nın bu başarıyı yakalaması, yapay zeka teknolojilerinin artan önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Yapay zeka çipleri ve hızlandırıcıları ile pek çok teknoloji firmasına hizmet veren NVIDIA, bu yıl hisse fiyatlarında büyük bir artış gördü. Microsoft'un %20'lik kazancına kıyasla, NVIDIA hisseleri neredeyse üç katına çıktı.

GÜNCEL EN DEĞERLİ ŞİRKETLER LİSTESİ

NVIDIA'nın zirveye yerleşmesi ile birlikte, dünyanın en değerli şirketler listesi şu şekilde güncellendi:

  1. NVIDIA
  2. Microsoft
  3. Apple
  4. Alphabet (Google)
  5. Saudi Arabian Oil
  6. Amazon
  7. Meta Platforms
  8. Berkshire Hathaway
  9. Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN