Mevduat hesabı açacaklar dikkat! Son 6 gün: 1 Mayıs’tan sonra değişiyor

Mevduat hesabı açacaklar dikkat! Son 6 gün: 1 Mayıs’tan sonra değişiyor

Mevduat faizlerinin %70’e dayanmasıyla birlikte yatırımcılar bankaya koşmuştu. Fakat, mevduat hesaplarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve son 6 gün kaldı. Vergi oranları 1 Mayıs’tan sonra değişiyor. İşte detaylar…

Bankalarda toplam mevduat tutarı gerileme gösterse de faiz oranları yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. 3 ay vadeli mevduat faiz oranları %67,48’e kadar yükseliş gösterdi. Fakat parasını mevduat hesabında değerlendirmeyi isteyenler için önemli bir gelişme yaşandı. TL mevduatlara getirilen ve uzun zamandır yürürlükte olan gelir vergisi stopajına dair düzenleme 30 Nisan tarihinde son buluyor.

mevduat-hesabi-acacaklar-1.jpg

STOPAJ ORANLARI DEĞİŞECEK

Şuan stopaj oranı %5 olarak uygulanmakta. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında 1 Mayıs itibari ile mevduat faiz gelirinden alınan gelir vergisi stopajının %5’ten %15’e yükselebileceğini belirtti. Babuşcu paylaşımında diğer yatırım araçlarının da stopaj oranlarını değişeceği bilgisini de verdi.

VERGİ AVANTAJI SÜREBİLİR

Şuan mevduat hesabında parası olanlar vadelerini 30 Nisan tarihinden önce yenileyerek %5 gelir vergisi stopajından yararlanabilecek. Fakat gelir vergisi stopaj oranlarının düşük tutulmaya devam etmesi bekleniyor.

mevduat-hesabi-acacaklar-2.jpg

MEVDUAT FAİZLERİ ARTACAK MI?

Uzmanların görüşüne göre Merkez Bankası’nın yılın 2’inci çeyreğinin sonuna dek faiz artışına gideceği, piyasanın buna ayak uyduracağı ve faizlerin bir miktar daha yükseleceği düşünülüyor. Aynı zamanda uzmanlar daha yüksek faiz verilmesi nedeniyle mevduatta vade seçiminin 1 ila 3 ay olarak tercih edilebileceğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN