Merkez Bankası'ndan önemli faiz kararı! Döviz serbest hesaplara ödenecek faizi indirdi

Merkez Bankası'ndan önemli faiz kararı! Döviz serbest hesaplara ödenecek faizi indirdi

Merkez Bankası (TCMB) aldığı kararla, döviz serbest hesaplara ödenecek faiz oranını 25 baz puan indirdi. Bu değişiklik, döviz mevduat sahiplerini doğrudan etkileyecek nitelikte

Merkez Bankası yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranında değişikliğe gitti ve 25 baz puan indirerek 4,75'ten yüzde 4,50'ye çekti.

Değişiklik, Türk Lirası cinsinden ve ihbarlı döviz mevduat hesap bakiyelerinin faizle tesis edilen kısmını (Ortalama tesis edilen tutarlar ile ortalama tesis edilmesi gereken tutarlar arasındaki faiz) kapsıyor.

NEDEN ÖNEMLİ?

DÖVİZ KURU- FAİZ ARASINDAKİ BAĞLANTI

Döviz kuru ve faiz oranları arasında ters bir ilişki vardır. Faiz oranları düştüğünde, yatırımcılar dövizden ziyade Türk Lirası varlıklara yönelme eğilimdedir. Bu durum, döviz kurunun düşmesine yol açabilir.

MEVDUAT SAHİPLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Uzmanlara göre, faiz oranındaki düşüş, döviz mevduat sahiplerinin gelirlerini olumsuz etkileyecektir.

EKONOMİ ÜZERİNDE OLASI ETKİLERİ NE OLUR?

Merkez Bankası'nın bu kararı, enflasyonu kontrol altına alma ve ekonomiyi canlandırma gibi hedefleri doğrultusunda atılmış bir adım olarak görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN