Mercedes’ten bir ilk daha: 50 bin tane üretecek, fabrikası açılıyor

Mercedes’ten bir ilk daha: 50 bin tane üretecek, fabrikası açılıyor

Almanya’nın güneyinde kurulan Avrupa’nın ilkentegre batarya geri dönüşüm tesisi, Mercedes-Benz’in her yıl 2.500 ton batarya malzemesini geri kazanmasına ve yüzde 96’ya varan verimlilik elde etmesine imkan tanıyacak. Bu geri dönüşüm süreci sayesinde, yeni elektrikli araçlar için 50 binden fazla batarya modülü üretilebilecek.

Mercedes-Benz, elektrikli araç bataryalarındaki değerli malzemeleri geri kazanmak amacıyla Almanya’nın güneyinde entegre bir fabrika açarak önemli bir adım attı. Bu tesis, yıllık 2.500 ton kapasiteyle çalışacak ve geri dönüştürülen malzemelerden yılda 50 binden fazla batarya modülü üreterek, Mercedes-Benz’in batarya üretim süreçlerinde kullanılacak.

Mercedes-Benz Group AG CEO’su Ola Källenius, açılışta yaptığı konuşmada, şirketin en çok arzu edilen otomobilleri sürdürülebilir bir şekilde üretme hedefini vurguladı. Källenius, “Avrupa’nın ilk entegre mekanik-hidrometalurjik batarya geri dönüşüm fabrikası, hammadde sürdürülebilirliğini artırma yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Sanayi ve bilim dünyasından iş ortaklarımızla birlikte, Almanya ve Avrupa’da sürdürülebilir elektrikli mobilite için güçlü bir inovasyon sinyali gönderiyoruz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Mercedes-Benz, bu tesiste teknoloji ortağı olarak Primobius ile işbirliği yapıyor. Primobius, Alman mühendislik firması SMS grubu ve Avustralyalı teknoloji geliştiricisi Neometals’in ortak girişimi olarak faaliyet gösteriyor. Tesis, Almanya’daki üç üniversite ile yürütülen bilimsel araştırma projeleriyle destekleniyor ve Alman Federal Ekonomi ve İklim Eylemi Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Proje, geri dönüşüm süreçlerinin gelecekteki ölçeklendirilmesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

” CESUR ADIM”

Federal Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, otomotiv endüstrisinin geleceğinin elektrikli araçlarda olduğunu ve bataryaların bu dönüşümde kilit rol oynadığını belirtti. Scholz, bataryaların kaynakları koruyan ve sürdürülebilir bir şekilde üretilmesinin önemine dikkat çekerek, Mercedes-Benz’i bu yatırım için tebrik etti ve “Bu cesur adım, Almanya’nın yenilikçi teknolojilerde lider bir pazar olmaya devam ettiğinin bir kanıtıdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN