Mayıs ayının rekortmeni: En çok satan otomobiller belli oldu: O model TOGG'u bile sollayıp zirveyi kaptı

Mayıs ayının rekortmeni: En çok satan otomobiller belli oldu: O model TOGG'u bile sollayıp zirveyi kaptı

Mayıs ayını geride bırakırken zirveni isimleri de belli oldu. En çok satan otomobiller tek tek sıralandı o model TOGG aracı bile geride bıraktı. Mayıs ayının rekortmeni o markanın meşhur modeli oldu. İşte Mayıs ayının en çok satan aracı…

Otomotiv sektöründe heyecanla süreçler yaşanırken Mayıs ayında en çok satan araçlarda dikkat çekiyor. Bir önceki ayı oranla %31.5 oranında artan otomotiv satışları ile birlikte Mayıs ayının zirvesi de belli oldu. Nisan ayı içerisinde Bayram döneminde etkisiyle 75.919 adet otomobil ve hafif ticari araç satış yapılırken Mayıs ayında bu rakam 31.5 artarak 100.305'e ulaştı. Mayıs ayında pazar 2023'e oranla %10.1 daralsa da söz konusu daralma sektörü beklentilerinin çok altında kaldı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) mayıs ayı verileri doğrultusunda ilk 5 aylık dönemde otomobil ve hafif ticari araç satışlarında %6 artış görüldüğü belirtti. Bu kapsamda Mayıs sonu itibariyle toplam 471.743 adet sıfır araç satışı gerçekleşti.

MAYIS AYINDA EN ÇOK HANGİ MODELLER SATTI?

1 Renault Clio: Renault Clio 4 bin 661 adet

renault-clio-1.jpg

2 Togg T10X: Togg T10X 4 bin 140 adet

togg-t10x-1.jpg

3 Renault Megane: Renault Megane 3 bin 374 adet

megane-sedan.jpg

4 Chery Tiggo 8 Pro: Chery Tiggo 8 Pro 3 bin 038 adet

chery-tiggo-8-pro.jpg

5 FIAT Egea: FIAT Egea 2 bin 873 adet

fiat-egea.jpg

EN ÇOK SATAN OTOMOBİLLER BELLİ OLDU

Mayıs ayında elektrikli otomobil piyasasında da hareketli süreçler yaşanırken en çok satan elektrikli modellerde merak ediliyor. Elektrikli araçlarda satışlar 7349 adedi bulurken en çok satan elektrikli otomobil 4.100 adetle Togg T10X oldu. Ardından 550 adet satış yapan Ssangyong Torres, 158 adetle BMW 5 serisi Togg’u izleyen modeller arasında yer aldı. Mayıs ayı içerisinde Tesla sadece 10 adet Model Y testimi yaptı. Ocak ve Mayıs 2024 Döneminde ise toplam elektrikli otomobil satışı Bir önceki yılın aynı dönemine oranını yüzde 257 artış göstererek 27.604 adede ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN