Markete gitmeye korkacağız! Et ve süt ürünlerinden yumurtaya dev zam: Yeni fiyatlar cep yakıyor

Markete gitmeye korkacağız!  Et ve süt ürünlerinden yumurtaya dev zam: Yeni fiyatlar cep yakıyor

Ekonomik krizin etkileri sürerken gıda ürünlerine de zam gelmeye devam ediyor. Öyle ki her ay ürünlerin fiyatları değişiyor. Bu kapsamda şimdi de yumurtaya gelen zamlar görenleri şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son dönemde gıda fiyatları hızla yükseliyor, market alışverişleri cep yakıyor. Et ve süt ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, mutfak masraflarını katlanarak artırdı. Bakliyat ürünlerinden temel gıda maddelerine kadar birçok ürünün fiyatı ciddi oranda yükseldi.

yeni-proje-19.jpg

GIDA FİYATLARINDAKİ ŞOK ARTIŞLAR

Son yıllarda gıda fiyatlarındaki artışlar, enflasyon sepetinde büyük bir paya sahip olan bu ürünlerin fiyatlarını etkisi altına aldı. Yenişafak'ta yer alan haberlere göre, özellikle et ve süt ürünlerinde dikkat çeken yüksek zamlar, tüketicilerin bütçelerini zorluyor. Bakliyat ürünleri ve temel mutfak malzemelerindeki fiyat artışları da oldukça dikkat çekici.

SIVI YAĞ VE BAKLİYAT ÜRÜNLERİNDE ARTIŞ

Sıvı yağ gibi temel mutfak ürünlerinin fiyatları yılbaşından bu yana önemli oranda yükseldi. 5 kilogram sıvı yağın fiyatı, 170 liradan 195 liraya çıkarken; 2,5 kilogram pilavlık bulgur 45 liradan 47 liraya, nohut 97 liradan 117 liraya yükseldi. Yumurtanın fiyatı ise 30’lu paketlerde 105 liradan 110 liraya, 830 gram salça ise 33 liradan 38 liraya çıktı.

yeni-proje-20.jpg

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞLAR

Et ve süt ürünlerinde ise artışlar çok daha yüksek oranlarda gerçekleşti. A marketinde 400 gram dana kuşbaşı fiyatı, son 8 ayda yüzde 91 artışla 115 liradan 220 liraya çıktı. 400 gram kıyma fiyatı ise yüzde 81 artışla 110 liradan 200 liraya ulaştı. B marketlerinde de benzer fiyat artışları gözlemleniyor. Yarım yağlı 1 litre süt 22 liradan 28 liraya, beyaz peynirin kilogramı 140 liradan 165 liraya, yoğurdun kilosu ise 35 liradan 45 liraya yükseldi.

yeni-proje-21.jpg

SEBZE FİYATLARINDA MEVSİMSEL DÜŞÜŞ

Sebze fiyatlarında ise mevsimsel etkilerle bazı geri çekilmeler yaşanıyor. A markette soğanın kilosu yüzde 60 düşüşle 30 liradan 12 liraya indi. Diğer marketlerde de benzer düşüşler gözlemleniyor; soğan fiyatı yüzde 40, dolmalık biber yüzde 36 ve patlıcan yüzde 46 oranında ucuzladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN