Makyajlı Sorento'nun başlangıç fiyatı dudak uçuklattı! Bir arabaya bu kadar vermeye değer mi?

Makyajlı Sorento'nun başlangıç fiyatı dudak uçuklattı! Bir arabaya bu kadar vermeye değer mi?

Otomobil piyasasının yeni ismi makyajlı Kia Sorento'nun başlangıç fiyatı paylaşıldı. Müşterileri fazla gelen bu fiyatın ardından akıllarda soru işareti oluştu. Bu arabaya bu fiyat değer mi? İşte başlangıç fiyatı...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'de satışa sunulan makyajlı Kia Sorento kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Başlangıç fiyatıyla dikkat çeken D-Suv mode'in fiyatını gören müşteriler vazgeçiyor. Peki, bu fiyata bu araç alınır mı? İşte tüm özellikleri...

TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULDU

Otomotiv dünyasında fiyatlar adeta tavan yaptı! D-SUV sınıfının popüler modellerinden Kia Sorento, makyajlı yüzüyle Türkiye’de satışa sunuldu. Ancak bu yeni modelin fiyatı dudak uçuklatacak cinsten. Fahiş başlangıç fiyatıyla dikkat çeken makyajlı Sorento, "Bir arabaya bu kadar para verilir mi?" sorusunu akıllara getiriyor.

ba026285-a43f-4858-acea-d245e1af275b.jpg

DUDAK UÇUKLATAN FİYAT

Geçtiğimiz yılın 2023 modeline göre fiyatı %10 artan yeni Sorento, döviz kurlarındaki dalgalanmalarla birlikte fiyat farkını %25’e kadar çıkardı. 5 ve 7 koltuklu seçeneklerle gelen bu yeni model, öncelikle sadece hibrit motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Ancak, kısa süre içinde şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonunun da Türkiye yollarına çıkması bekleniyor.

Yeni Sorento, 1.6 T-GDI motora ve 1.49 kWh bataryaya sahip hibrit versiyonunda altı ileri otomatik şanzıman (6AT) ve 4WD sürüş sistemi ile donatılmış durumda. Bu özellikler, aracı performans ve yakıt verimliliği açısından güçlü kılıyor, ancak neredeyse 4 milyon TL’lik fiyat etiketi, birçok kişi için bu özelliklerin değerini sorgulatıyor.

f9560402-7ecb-41c0-8a2e-c69d43cf34b0.jpg

D-SUV SINIFINDA YÜKSEK FİYAT

Sorento, yeni tasarımı ve teknolojik donanımlarıyla dikkat çekse de, D-SUV sınıfında böylesine yüksek bir fiyatla rekabet edebilmesi için tüketicilere sunduğu avantajlar ve sunduğu lüksü ne kadar hak ettiği tartışma konusu.

Yeni Sorento’yu almadan önce, bu yüksek fiyatın gerçekten de karşılığını verip vermediğini iyi düşünmek gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN