Lojistik sektöründe iflas alarmı: Bursa merkezli Euro Trans yolun sonuna geldi

Lojistik sektöründe iflas alarmı: Bursa merkezli Euro Trans yolun sonuna geldi

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin etkileri Türkiye’de de kendini gösteriyor. Her geçen gün iflas haberleri peş peşe gelirken, ekonomik krize karşı ayakta kalamayan Türkiye’nin dev nakliye şirketi de artık yolun sonuna geldi…

ESMAGÜL KOÇAK

Küresel ekonomik kriz, birçok şirketi zor durumda bırakırken özellikle pandemi döneminde ticarette de dengesizlikler oluşmaya başladı. Değişen ve zorlaşan koşullara ayak uydurabilmeyi başaran şirketlerin sayısında ise oldukça büyük bir düşüş söz konusu.

Küresel ve yerel ölçekte devam eden ekonomik zorluklar, lojistik sektörünü de etkisi altına alırken, 1994 yılında kurulmuş olan Bursa merkezli nakliyecilik devi Euro Trans, iflasını açıkladı. Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve faiz artışları, birçok şirketi mali krize sürükledi. 2024 yılı itibarıyla iflas haberlerinin ardı arkası kesilmezken, Türkiye'den de kötü haberler gelmeye devam ediyor.

30 YILLIK TECRÜBESİYLE EURO TRANS ARTIK YOK

Uluslararası nakliyat alanında faaliyet gösteren ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Euro Trans Uluslararası Nakliyat Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorluklar karşısında dayanıklı kalamayarak iflas bayrağını çekti. Bursa İflas Müdürlüğü'nün kararıyla resmi olarak iflas eden şirketin kapanışı, lojistik sektöründe önemli bir boşluk yarattı.

turk-nakliye-devi-iflas.jpg

SIKI PARA POLİTİKALARI VE KREDİ ERİŞİM ZORLUKLARI

Dünya genelinde peş peşe yaşanan faiz artırımları ve sıkı para politikaları, özellikle ucuz kredi ve banka finansmanına erişimde zorlanan şirketleri olumsuz etkiledi. Euro Trans gibi köklü şirketlerin bile bu ekonomik dengesizlikler karşısında ayakta kalamaması, sektördeki belirsizliği ve riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.

İFLAS KARARI VE İLAN

Bursa 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2011/91 sayılı ve 21/06/2012 tarihli kararı ile iflasına karar verilen Euro Trans'ın iflası, resmi ilan yoluyla duyuruldu. Şirketin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki adresinde yer alan ve yıllarca uluslararası lojistik hizmetleri sunan Euro Trans, artık Türkiye lojistik sektöründe hizmet veremeyecek.

yeni-proje-12.jpg

SEKTÖRDE YENİ DÜZENLEMELER VE ÖNLEMLER GEREKİYOR

Euro Trans'ın iflası, lojistik ve nakliyecilik sektöründe derinlemesine analizler ve yeniden yapılandırmalar yapılması gerektiğini gösteriyor. Sektörün geleceğini güvence altına almak adına hükümet ve özel sektör işbirliğiyle alınacak önlemler büyük önem taşıyor. Bu süreçte, şirketlerin daha dayanıklı ve esnek yapılar kurmaları, ekonomik dalgalanmalara karşı daha hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN