Kur Korumalı Mevduat'ta gerileme devam ediyor: 51,1 milyar dolara düştü

Kur Korumalı Mevduat'ta gerileme devam ediyor: 51,1 milyar dolara düştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, toplam Kur Korumalı Mevduat (KKM) bakiyesinin yaklaşık 51,1 milyar dolara gerilediğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) ve Türk Lirası Kur Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarının ağustos ayı sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. TCMB’nin açıkladığı verilere göre, bu dönemde DDKKM hesaplarında önemli bir gerileme yaşandı. Ağustos ayında DDKKM toplam stok bakiyesi 6,1 milyar dolar azalarak 57,1 milyar dolardan 51 milyar dolara geriledi.

GERÇEK VE TÜZEL KİŞİ HESAPLARINDAKİ DÜŞÜŞLER

Ağustos ayındaki bu düşüş hem gerçek kişi hem de tüzel kişi hesaplarını kapsıyor. Gerçek kişilerin Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat stok bakiyesi, 3,8 milyar dolarlık bir düşüşle 41,1 milyar dolardan 37,3 milyar dolara indi. Tüzel kişilerin DDKKM stok bakiyesi ise 2,3 milyar dolar azalarak 16 milyar dolardan 13,7 milyar dolara geriledi.

TÜRK LİRASI KUR KORUMALI MEVDUAT HESAPLARINDAKİ GELİŞMELER

Türk lirası cinsinden açılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarında da ağustos ayında düşüş kaydedildi. Türk lirası KKM hesaplarının stok bakiyesi 4 milyar lira azalarak, 7,9 milyar liradan 3,9 milyar liraya geriledi.

TOPLAM KKM BAKİYESİ

Ağustos ayı itibarıyla açıklanan verilere göre, toplam Kur Korumalı Mevduat (KKM) bakiyesi yaklaşık 51,1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bu rakam, hem döviz dönüşümlü hem de Türk lirası cinsinden kur korumalı mevduat hesaplarının birlikte hesaplandığı toplam bakiyeyi yansıtıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN