Kripto parası olanların başından aşağı kaynar sular dökülecek! O rakama kadar düşebilir

Kripto parası olanların başından aşağı kaynar sular dökülecek! O rakama kadar düşebilir

Son dönemde birçok yatırımcı tekrardan nakit parasını kripto paralara yatırmaya başladı. Özellikle lider kripto para birimi olan Bitcoin'in tekrardan değer kazanmasıyla ilgi arttı. Yatırımcılar 'Kripto paralar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken sıcak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kripto parası olanların başından aşağı kaynar sular dökülecek! Mt.Gox’un kripto paraları serbest bırakma kararı piyasaları altüst etti. O rakama kadar düşebilir.

Kripto para birimlerinde yaşanan dalgalanmalar yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Son olarak yükselişe geçen lider kripto para birimi Bitcoin, Mt.Gox’un kripto paraları serbest bırakma kararı ile sert düşüşe geçti. Alınan karar piyasalarda şok etkisi yaratırken büyük bir çöküşün eşiği görülmüş durumda. Uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Kripto parası olanların başından aşağı kaynar sular dökülecek! O rakama kadar düşebilir. O tarihten önce tüm paranızı çekin.

BITCOIN YÜZDE 25 DEĞER KAYBETTİ

Mt.Gox’un yıllardır kilitli kalan kripto paralarını serbest bırakacağını duyurması, kripto piyasalarında büyük bir dalgalanmaya neden oldu. Bitcoin, dün 58 bin 860 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte, piyasanın toplam büyüklüğü yüzde 0,25 azalarak 2,26 trilyon dolara ulaştı. BTC fiyatlarında bir miktar yükseliş gözlenmesine rağmen, halen kırmızı bölgede bulunuyor. Bitcoin, son 24 saatte yüzde 2,25 değer kaybetti.

yeni-proje-2024-06-25t221758-270.jpg

UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: YÜZDE 40 DEPER KAYBEDEBİLİR

Bazı uzmanlar, Bitcoin’deki değer kayıplarının devam edeceğini öngörüyor. 10x Research kurucusu Markus Thielen, "Teknik olarak Bitcoin çifte tepe formasyonuna uygun hareket ediyor ve destek seviyesi test ediliyor. Bu formasyon geçersiz hale gelmediği sürece, temel senaryomuz bu olmalı. Bu formasyon, Bitcoin’in kolayca 50 bin dolara, hatta 45 bin dolara düşmesine yol açabilir." ifadelerini kullandı.

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

2011 yılında siber saldırıya uğrayan ve 2014 yılında iflas eden Japonya merkezli Mt. Gox borsası, alacaklılarına ödemelere başlayacağını duyurdu.

Borsa, o zamanlar sadece 64 milyon dolar değerinde olan yaklaşık 940 bin BTC'yi kaybetmişti. Mt. Gox, 8,5 milyar dolar değerinde olan 141 bin 687 Bitcoin'i alacaklılarına iade etmek üzere geri aldı. Bu meblağ temmuz ayı başından itibaren alacaklılara ödenmeye başlanacak.

yeni-proje-2024-06-25t221813-808.jpg

Mt. Gox'un ödemelere başlayacağına ilişkin açıklama piyasalarda endişelere yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN