Kredi kartlarında asgari ödeme kapatma sebebi mi? Resmi açıklama geldi

Kredi kartlarında asgari ödeme kapatma sebebi mi? Resmi açıklama geldi

Kredi kartı kullanıcılarını yakında ilgilendiren yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca kullanıcının en çok merak ettiği konulardan biri de “asgari ödeme” tutarının karşılanmasına ilişkin detaylar. Peki kredi kartlarında asgari ödeme yapmak kapatma sebebi mi? İşte konuya ilişkin yapılan resmi açıklama…

ZEYNEP ORHAN

Milyonlarca vatandaş özellikle de ay sonunu getiremediği takdirde kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Harcamalar konusunda bir nebze de olsa kolaylık sağlayan kredi kartları son zamanlarda alınan kararlarla yeni sıkıntılar oluşturmaya başladı. Bunlardan biri taksit kısıtlaması olurken bir diğeri de asgari ödemeye ilişkin yapılan değişiklik oldu. Birçok kredi kartı kullanıcısı ise kredi kartı borçlarının sadece asgari borunu ödedikleri takdirde kullanıma kapanıp kapanmayacağını merak etmeye başladı. İşte milyonların kafasını karıştıran sorunun cevabı…

Son günlerde, kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir iddia gündemdeydi. Üç ay üst üste asgari ödeme yapamayan kredi kartı sahiplerinin kartlarının kapatılacağı yönündeki haberler, finans dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Ancak, bu iddia kısa sürede yetkililer tarafından yalanlandı.

yeni-proje-2-001.jpg

RESMİ AÇIKLAMA: "BÖYLE BİR UYGULAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konuya ilişkin yaptığı açıklamada, böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirtti. BDDK yetkilileri, kredi kartı kullanıcılarının endişelenmemesi gerektiğini, asgari ödeme yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu ancak üç ay üst üste asgari ödeme yapamayanların kartlarının otomatik olarak kapatılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

yeni-proje-3.jpg

KREDİ KARTI KULLANICILARINA UYARILAR

Finans uzmanları, kredi kartı kullanıcılarına asgari ödeme tutarlarını düzenli olarak yapmaları gerektiğini hatırlatıyor. Asgari ödeme tutarının altında yapılan ödemeler, gecikme faizine ve ilerleyen dönemlerde kredi notunun düşmesine sebep olabilir. Bu da uzun vadede kredi kullanımı ve finansal güvenilirlik açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

yeni-proje-4.jpg

KREDİ KARTI KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Düzenli Ödeme: Kredi kartı borçlarının düzenli olarak ve en az asgari ödeme tutarında ödenmesi, finansal sağlığınız için kritik öneme sahiptir.

Harcamaları Kontrol Altında Tutma: Kredi kartı ile yapılan harcamaların gelir seviyesine uygun olması, borç yükünün artmasını engeller.

Faiz Oranlarını Takip Etme: Kredi kartı faiz oranlarının ve diğer masrafların farkında olmak, maliyetleri yönetmek açısından önemlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN