Kredi kartlarında 750 TL kesinti için tarih belli oldu! Kartlarını iptal edenlere o para geri ödenmeyecek

Kredi kartlarında 750 TL kesinti için tarih belli oldu! Kartlarını iptal edenlere o para geri ödenmeyecek

Kredi kartları limitleri ile ilgili yeni kararlar tartışılmaya devam ederken 750 TL'lik kesinti için tarih netleşti. AK Parti'nin geçtiğimiz Cuma günü TBMM'ye sunmuş olduğu ve 100.000 TL Ve üstelik kredi kartı limitleri için sunulan teklif detayları belli olmaya başladı. 100.000 TL'yi geçen kartlardan 750 TL'lik kesinti yapılacak. İşte tüm detaylar…

AK Parti geçtiğimiz hafta cuma günü TBMM'ye sunmuş olduğu 100.000 TL ve üzeri limitte kredi kartlarından Savunma Sanayi Fonu’na aktarılmak üzere kesilecek 750 TL'lik kesinti teklifi geldi. 750 TL'lik kesintiyi içeren teklif detayları merak edilirken limiti 100.000 TL'yi aşan kartlardan yapılacak kesintinin her yıl belirli bir tarihte yapılacağı belirtildi.

KREDİ KARTLARINDA KESİNTİ YAPILACAK

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na geçen cuma sunuldu.

Kredi Kartı Sahipleri Yandı: Son 23 Gün, Limitlerde Büyük Kesinti Olacak

Tartışma yaratan torba yasa teklifi Salı günü TBMM Plan Bütçesi Komisyonu’na sunulacak. Teklifte kredi kartları ile ilgili madde yoğun tepki çekerken bu doğrultuda yüz bin TL ve üzeri limitli kredi kartlarından savunma sanayine destek sağlamak için 700 TL'lik katkı payı çekilmesi gündeme geldi.

Katkı payının ne zaman çekileceği merak konusu olurken 750 TL'lik payın her yıl ocak ayının 5. günü itibariyle kart sahibinin hesabına yansıtılacağı belirtildi. 100.000 TL ve üzeri limitli kart sahiplerinin her bir kart başına yıllık 750 TL'lik katkı payı ödeyeceği belirtilirken kartın iptal edilmesi halinde bu tutarların iade edilmeyeceği de vurgulandı. Bir karta bağlı oluşturulan ek kartlar ve sanat kartları için katkı payı alınmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN