Köyde yaşamak isteyene destek geliyor! İstanbul Ankara İzmir akın akın oraya kaçacak: 500 Bin Euro hibe müjdesi

Köyde yaşamak isteyene destek geliyor! İstanbul Ankara İzmir akın akın oraya kaçacak: 500 Bin Euro hibe müjdesi

Artık şehirlere değil köylere göç başlayacak. Büyük şehrin kalabalığından ve stresinden sıkılanlar soluğu köyde alıyor üstelik bir de destek alıyor. Öyle yaşamak isteyenlere 500.000 tutarında hibe müjdesi verildi. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Aydın il koordinatörlüğü ile birlikte sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile birlikte hibe çağrısında bulundu. Son yıllarda gençlerin iş bulamaması nedeniyle köylerini terk ederek şehirleri yerleştiği görülürken köylerde genç nüfusun da düştüğü görülüyor. Tarım ile uğraşanların sayısı da her geçen gün azaldığından yeni bir destek kaçınılmaz oldu. İşte tüm detaylar…

%60 HİBE VERİLECEK

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü’nün “Aklına ne geliyorsa yüzde 60 hibe!” çağrısında bulunurken gençlerde bu kampanyayı heyecanla karşıladı. Köylerden gençlerin kaçmaması ve sosyal yaşamın gelişmesi için destek sağlayan koordinatörlük, kırsal kalkınma tedbirleri doğrultusunda köylere kafe, pastane, fırın dönüşüm projeleri ile birlikte gençlere %60 hibe sağlanacağı belirtildi. Proje ile birlikte 500.000'ya varan hibe desteği sağlanırken son başvuru tarihinin 13 Eylül 2024 olduğu aktarıldı.

Türkiye'de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Köy ve Kasaba - İÇTR

800 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Geçtiğimiz süreçte TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar ile Aydın Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etmişti. Gerçekleştirilen ziyarette türkiye-avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı’nn bugüne kadar 1,8 milyon TL yatırım bütçeli 226 proje ile birlikte toplamda 800 milyon TL hibe desteği sağladığı aktarıldı. Kurul, işletmelerde ise 1560 vatandaşa istihdam sağladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN