Konut fiyatlarında ibre tersine dönecek! Ünlü ekonomist Tuna Kaya piyasanın canlanacak tarihi açıkladı

Konut fiyatlarında ibre tersine dönecek! Ünlü ekonomist Tuna Kaya piyasanın canlanacak tarihi açıkladı

Konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşanırken, ünlü ekonomist Tuna Kaya bunu fırsat olarak değerlendirerek, önemli uyarılarda bulundu. Piyasanın tekrardan canlanacağını söyleyen Tuna Kaya, ibrenin tersine döneceği tarihi de verdi…

Enflasyondaki artışla birlikte hayat pahalılığının artması da vatandaşı epey etkiledi. Tüm bunlar olurken ev fiyatlarının fahiş oranda artması da dikkat çekti. Fakat son dönemlerde Merkez Bankası’nın faiz artırım kararıyla beraber konut satışlarında gözle görülür bir azalma yaşandı. Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise bu azalmayı fırsat olarak değerlendirerek uyardı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında, konut satışları Nisan ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla %11,8 düşüş yaşayarak 75.569 oldu. Bu rakam, 2021 yılı Mayıs ayından bu yana kaydedilen en düşük aylık satış oldu.

yeni-proje-21.jpg

FAİZLERDEKİ ARTIŞ SATIŞLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Merkez Bankası’nın politika faizini %50 seviyesine getirmesiyle beraber kredi kartı faiz oranlarında da rekor kırıldı. Ev almak isteyenler %4 seviyelerini geçen kredi faizlerinden dolayı ev alma hayalini askıya aldı.

“KONUTTA BÜYÜK CANLANMA OLACAK”

Yaşanan bu durgunluk ev sahiplerini endişelendirirken sevindirici haber ünlü ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Kaya, konut piyasasında ibrenin tersine döneceğini açıklayarak şunları söyledi:

yeni-proje-22.jpg

“Konut piyasası şu an itibariyle gözden düşmüş. Kimse konuta bakmıyor. Hatta çok sayıda ev sahibi veya birden fazla evi olanlar ellerindeki konutu çıkarıp faize giriyor. Öncelikle konut piyasasında genel anlamda 3 yıllık bir yükseliş trendi sonrasında 2 yıllık bir durağanlık zamanına girdi. Bir miktar düşüş, ondan sonra tekrar bir yükseliş trendi başlayacak. Konut piyasasında 2020, 2021 ve 2022 yıllarında ciddi bir yükseliş oldu ve 2023 2024 yıllarında ise şu anki süreçte bir durağanlık var. Ancak 2025 yılı ilk çeyreği itibariyle konut piyasasında küçük de olsa canlanmanın olmasını bekliyorum ve 2025 yılı ortaları veya 2026 hatta 2027 yılında konutta büyük bir canlanma olacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN