Kombinizi açmadan önce mutlaka bunu yapın! Uzmanlar üstüne basa basa uyardı: Yarı yarıya düşecek

Kombinizi açmadan önce mutlaka bunu yapın! Uzmanlar üstüne basa basa uyardı: Yarı yarıya düşecek

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler açılmaya başladı. Özellikle akşamların aşırı soğumasından dolayı çoğu aile kombilerini sadece gece açıyor. Peki kombi açılırken nelere dikkat edilmeli? Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür? Bu yöntem ile hem kombiniz temiz kalacak hem de doğalgaz faturalarınız yarı yarıya düşecek. Kombinizi açmadan önce mutlaka bunu yapın! Uzmanlar üstüne basa basa uyardı. İşte doğalgaz faturasını yarı yarıya düşüren o yöntem...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar akşamları evde ısınmak için kombileri açmakta. Ancak gelen son zamlar ile birlikte doğalgaz faturaları ekstra yükseldi. Vatandaşlar ise hem ısınmak hem de doğalgaz faturalarını düşürmek için farklı yöntemler aramakta. Uzmanlardan gelen yeni tavsiye ise hem yüzleri güldürecek hem de evleri ısıtacak.

KOMBİNİZİ AÇMADAN ÖNCE MUTLAKA BUNU YAPIN

Doğalgaz faturasını düşürmek için uygulanabilecek pratik ve etkili yöntemleri sizler için derledik. Bu yöntemler sayesinde, evinizde konforlu bir ısınma sağlarken, enerji maliyetlerini de düşüreceksiniz. İlk olarak evinizde iyi bir yalıtım yapmak, ısının dışarıya çıkmasını önleyerek doğalgaz tüketimini azaltır. Pencereler, kapılar ve çatılar için yalıtım malzemeleri kullanabilirsiniz.

yeni-proje-2024-10-22t091629-904.jpg

Bir diğer yöntem ise akıllı termostatlar, sıcaklık kontrolünü otomatik hale getirir. Evinizde olmadığınız zamanlarda sıcaklığı düşürerek enerji tasarrufu sağlar. A++ veya A+++ enerji verimliliğine sahip cihazlar kullanmak, enerji tüketimini önemli ölçüde azaltabilir.

UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: YARI YARIYA DÜŞÜRECEK!

Sıcak su kullanımınızı azaltarak, doğalgaz tüketiminizi düşürebilirsiniz. Duş sürelerinizi kısaltmak veya gereksiz sıcak su kullanımından kaçınmak etkili bir yöntemdir. Radyatörlerinizi düzenli olarak temizleyin ve hava almasını sağlayın. Hava, radyatörlerin verimli çalışmasını engelleyebilir. Evinizin kapı ve pencerelerinden gelen ısı kaybını önlemek için hava geçirmez contalar kullanabilirsiniz.

yeni-proje-2024-10-22t091649-496.jpg

Güneş ışığından faydalanarak, gün boyunca doğal aydınlatma ve ısıtma sağlamak, enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir. Doğalgaz tarifesinin saat dilimlerini inceleyerek, daha uygun tarifelerde kullanım yapabilirsiniz. Kombi ve doğalgazlı cihazlarınızın periyodik bakımlarını yaptırmak, verimliliği artırarak doğalgaz tüketimini düşürebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN