Kırmızı et fiyatları tavan yaptı mangalcılar ona yöneldi! Bayramda yine tercih değişmedi: Kasaplarda et değil o tükendi

Kırmızı et fiyatları tavan yaptı mangalcılar ona yöneldi! Bayramda yine tercih değişmedi: Kasaplarda et değil o tükendi

Kırmızı et fiyatlarındaki artış mangalcıların tercihini değiştirdi. Kurban Bayramı’nda piknik bölgelerine akın eden yurttaşlar talep artınca kasaplardan elleri boş çıkmak zorunda kaldı…

Kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşı beyaz ete yönlendiriyor. Kurban Bayramı tatilini İstanbul’da geçiren yurttaşlar piknik bölgelerine akın ederken, kasap ve marketlerde özellikle tavuk kanadı bulmak epey zor oldu.

İstanbul’da semtine göre dana kıymanın kilosu 550-700 TL olurken, dana kuşbaşının kilosu 580-720 TL, kemikli kuzu etinin kilosu da 550-590 TL arasında satılıyor. Buna karşın beyaz et fiyatları ise daha uygun satılıyor. Bütün tavuğun fiyatı 80-100 TL, tavuk budunun kilosu 90-120 TL, tavuk pirzolanın kilosu 130-160 TL, tavuk kanadının kilosu da 230-270 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu fiyat farkı da vatandaşın beyaz eti daha fazla tercih etmesine neden oluyor.

kanat-tukendi-1.jpg

TAVUK KANADI BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZ OLDU

Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan tavuk kanadı krizi bu bayram yine yaşandı. İstanbul’da kalarak pikniğe gidenler mangal için tavuk tercih ederken, stoklar hızla tükendi ve market ile kasaba gidenler tavuk kanadı bulamadı.

Uzmanlar ise bu durumun nedenini taze ve kısa sürede tüketilmesi gereken tavuk ürünlerini, satıcıların temkinli hareket ederek az sipariş vermesine bağlıyor. Tavuk kesim ve satışı yapan firmalar, Kurban Bayramı’nda çalışmadı ve satıcıların son siparişleri 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelen arife günü teslim edildi. Satılmama durumunu düşünerek az sipariş veren market ve kasaplarda talep artınca stoklar da hızlı bir şekilde tükenmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN