Kirayı yetiştiremeyen oraya koşuyor! Başvurular arkası kesilmiyor! Neredeyse yer kalmadı

Kirayı yetiştiremeyen oraya koşuyor! Başvurular arkası kesilmiyor! Neredeyse yer kalmadı

Düşük maaş oranları vatandaşın belini bükerken özellikle kira tutarları herkesin canını yakıyor. Kira yetiştiremeyen vatandaşlar soluğu orada alıyor başvuruların ardı arkası kesilmiyor. Yetkililer başvurulara yetişmekte zorlandıklarını belirtti. İşte tüm detaylar…

Türkiye'deki emeklilik maaşlarının düşük olması kiracılarında canını yakıyor. Kira ödemekte zorlanan vatandaşlar huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinin yolunu tutuyor. Kira fiyatları her gün üzerine eklerken yaşlılarda rakamları ödemekte zorlanıyor. Yetkililer gelen taleplere yetişmekte zorlandıklarını belirtti. İşte tüm detaylar…

BAŞVURULAR HER GÜN ARTIYOR

Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, yaşlı bakım evleri ve huzur evlerine gelen taleplerin çok fazla olduğunu belirtti. ANKA'da aktarılan bilgiler doğrultusunda Türkiye'de barınma sorununun giderek arttığı belirtildi. Artan kiralar ve düşük Maaşlar nedeniyle kirasını ödemekte zorlanan emekliler huzurevlerine ve yaşlı bakım merkezlerine başvuru yapıyor. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, emeklilerin aldıkları maaşlarla geçinemediğini ve ciddi anlamda barınma sorunu yaşadıklarını belirtti.

Ataşehir Yaşlı Bakım Evi, Ataşehir Huzurevi

EMEKLİLER PARA YETİŞTİREMİYOR

Tam fiyatlar karşısında emeklilerin para yetiştiremediğini belirten Dilbaz, emekli problemlerinin çok büyük olduğunu belirterek her geçen gün Kızgınlığın daha da arttığını söyledi. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Dilbaz, emeklilere 25.000 TL vermenin bile sorunu çözmeyeceğine dikkat çekti. Emekli vatandaşlara 50.000 TL ödeme yapılsa bile Enflasyonun körükleneceğine dikkat çeken Dilbaz, 50.000 TL yarın düşük emekli aylığı olarak görülecek sözlerini dile getirdi.

HUZUREVİ ve BAKIMEVİ BİLGİLENDİRME REHBERİ 2021 | Türkiye Alzheimer Derneği

HUZUREVLERİ DOLDU TAŞTI

Kirasını ödemekte zorlanan emeklilerin bakım ve huzurevlerine yöneldiğini dile getiren Dilbaz, maaşlar yeterli olsa dahi sıkıntıların azalacağını dikkat çekti. Maaşlar yetmediği için kira ödemekte zorlanan vatandaşların yaşadığı sıkıntıları dile getiren Dilbaz, emeklilerin barınma yerlerine talepte bulunduğunu söyledi. Belediyelerin bu durumda yardımcı olmalarına talep eden Dilbaz, “Yardımcı oluyorlar ama o kadar fazla artış var ki belediyelerimiz yetişmekte zorlanıyorlar. Huzur evleri ve bakım evleri öylesine taşmış durumdalar ki ne yapacaklarını belediyelerimiz de şaşırmış durumda. Emeklilerin şu anda sıraları var orada barınmak için ama inanın çok fazla oldukları için cevap veremiyorlar. Kirasını ödeyemeyen, bakımlarını yaptıramayan emekliler buralara yöneliyor" şeklinde konuştu.

Huzurevleri doldu! Yer kalmadı - Samsun Son Haber - Samsun Haber - Samsunspor Haberleri

KONUT ALMAK HAYALDE KALDI

Aylık bağlama oranının eskisi gibi 75 ila 85 oranında olması gerektiğine dikkat çeken Dilbaz, sağlık katkı payının emeklilerin çalışırken ödediğini de vurguladı. Sağlıkta katkı payının hızlı bir şekilde kaldırılması gerektiğini dile getiren Dilbaz, ikramiyeleri mutlaka bir maaş düzeyinde olması gerektiğini de vurguladı. Emekli vatandaşın aile yardımına ihtiyaç duyduğunu belirten Dilbaz, promosyonun keyfi değil yasal bir düzenleme olması gerektiğinin altını çizerek en az 3 maaş düzeyinde olması gerektiğini de vurguladı.

Uzmanlara göre şimdi ev alma zamanı - Son Dakika Haberleri

Emeklilerin konut edinebilmesi için acil yardım yapılması gerektiğini söyleyen bilbas, emeklilerin evsiz olması durumunda kira yardımı yapılması gerektiğini de vurguladı. Emekli vatandaşların doğalgazla elektrik gibi ödemelerde yardım alması gerektiği belirtilirken yerel yönetimlerde temsil edilen emeklilerin de bir temsilcisi olması gerektiğinin altı çizildi. Dilbaz, “Emeklilere sendika hakkı tanınmalı, masada mutlaka emekli temsilcileri bulunulmalıdır. Bakım evlerine ihtiyacı var. Bakım evleri çoğaltılmalı hatta belediyelere bakım evleri kurmakta zorunluluk getirilmelidir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN