Kiracılar kara kara düşünüyor, ev sahipleri hesaba başladı! Eylül ayı kira zamları ne kadar olacak?

Kiracılar kara kara düşünüyor, ev sahipleri hesaba başladı! Eylül ayı kira zamları ne kadar olacak?

Hem konut hem de kira fiyatları artış gösterirken vatandaşta ödeme yapmakta zorlanıyor. Eylül ayı ile birlikte kiralara yapılacak zam oranları merak ediliyor. Kiracılar Şimdiden kara kara düşünmeye başlarken ev sahipleri de hesap yapmaya başladı.

Artan kira fiyatlarının önüne geçebilmek için geçtiğimiz süreçte %25'lik zam sınırlandırılması yapılmıştı. %25'lik zam sınırlı andırılmasının kalkması ile birlikte milyonlarca kiracı bu ay kiraları yapılacak zam oranlarına araştırmaya başladı. Ağustos ayı enflasyon verileri doğrultusunda ev kiralarını yapılacak oranlar belli olduğu. 12 aylık TÜFE verileri %65,93 olurken kira oranları da bu doğrultuda artış gösterecek.

ENFLASYON RAKAMLARI TAKİP EDİLİYOR

Türkiye oldukça yoğun bir haftaya başlangıç yaparken iş dünyası ve vatandaşlar enflasyon rakamlarına dikkatle inceliyor. Bu hafta büyüme ve ihracat rakamları açıklanırken Orta Vadeli Program dahilinde yapılan düzenlemeler yakından takip edilmektedir. Enflasyon rakamlarının netleşmesi milyonlarca dükkan ve ev sahibi ile kiracılar arasında da değişimleri beraberinde getiriyor.

Ağutstos 2024 kira zammı (TEFE-ÜFE) hesaplama | TÜİK Ağustos ayı enflasyon verisi kira artış oranı 2024 açıklandı mı, yüzde kaç oldu?

AĞUSTOS'TA %65,93 OLDU

Büyük tarafından Temmuz 2024 enflasyon rakamlarını açıklanması ile birlikte enflasyon ortalaması da netlik kazandı. Ağustos ayında yapılacak kira zam oranı %65,93 olarak açıklandı. Temmuz ayında tüketici fiyat endeksi yıllık %61,78 aylık %3,23, yurtiçi üretici fiyat endeksi ise yıllık %41,37 ile aylık %1,94 oranında gerçekleşti.

Ekim ayı kira artış oranı belli oldu - Dünya Gazetesi

ENFLASYON BEKLENTİSİ NASIL?

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi doğrultusunda ekonomistler Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) %2,64 yükseleceği tahmininde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Eylül Salı günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 11 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ekonomistler Ağustos'ta enflasyon beklentilerinin ortalaması için %2,64 hesaplamasında bulundu.

Şubat 2024 işyeri kira artış oranı belli oldu - Haberler - Ekonomist

Ankete katılım sağlayan ekonomistler Ağustos enflasyon beklentilerinin en düşük %2,21 en yüksek ise %3,10 olarak kayda geçebileceğini söyledi. Ekonomistler ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması doğrultusunda bir önceki ay %61,78 olan yıllık Enflasyonun %52,20'ye düşebileceğini söyledi. Bu doğrultuda kira zam oranları bir miktar düşüşe geçecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN