Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi: İşte yeni tavan kira zammı oranı!

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi: İşte yeni tavan kira zammı oranı!

Konutlarda kira artışı sınırlamasının sona ermesinin ardından yeni düzenleme olup olmayacağı merak ediliyor. Kira artış sınırları yeni bir sınırlandırma gelmemesi halinde TÜFE'nin 12 aylık ortalaması dikkate alınarak hesaplanacak. İşte, TÜFE'nin 12 aylık kira zammı ortalaması...

11 Haziran 2022 tarihinde konutlarda kira artış sınırlaması gelmiş, birçok kalemde hızla artışlar yaşanırken kiralar bu sınırlama ile birlikte düşük miktarlarda kalmıştı.

KİRA ZAMMI SINIRI SONA ERDİ

Yüzde 25'lik sınırın sonucunda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki hukuki süreç sayıları artmış, mahkemeler 1 yılı aşan sürelerde duruşma tarihi vermeye başlamıştı.

Mahkemelerin yoğunluğunun artması sonucu zorunlu arabuluculuk getirilse de bu daha çok hukuki sürecin uzamasına neden olmuştu. Süreçte ev sahipleri ve kiracılar arasında sonucu ölüme varan tartışmalar da kamuoyuna yansımıştı.

TAVAN KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Sendikaorg'da yer alan habere göre, 2 yıl sürenin ardından, konutlarda kira artış sınırlaması 2 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kaldırıldı. Mülk sahipleri yıllık TÜFE oranına göre zam yapabilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 12 aylık TÜFE oranı yüzde 65,07 oldu. Böylece, tavan kira zam oranı da yüzde 65,07 olarak belirlenmiş oldu. Kira artışları önümüzdeki dönemde TÜFE'nin 12 aylık ortalaması dikkate alınarak hesaplanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN