Kesme altın yasaklanıyor mu resmi açıklama geldi! Binlerce kişinin elinde var... Talep sonrası açıklandı

Kesme altın yasaklanıyor mu resmi açıklama geldi! Binlerce kişinin elinde var... Talep sonrası açıklandı

Altın fiyatları rekor kırmaya devam ederken, vatandaş da bütçesine uygun olan kesme altına yöneldi. Ancak bu talebin ardından kesme altının yasaklanacağına dair haberler çıktı. Herkesin merak ettiği konunun … gerçeği ortaya çıktı. Kesme altın yasaklanıyor mu resmi açıklama geldi. İşte kesme altındaki gelişme son

Altın fiyatları artınca piyasada gram ve çeyrek altın sorunu yaşanmaya başladı. Yatırımcılar bütçelerine göre olduğu için kesme altına yönelirken, bir anda da talep patladı. Kesme altına olan talebin artmasının ardından, yasaklanacağı yönünde çıkan haberlere son noktayı İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı koydu.

KESME ALTIN YASAKLANACAK MI?

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, bazı yayın organlarında çıkan “81 ildeki kuyumcuların kesme altın alım ve satımı yapmama kararı aldı” yönündeki haberlerin ardından yazılı açıklamada bulundu. Atayık, açıklamasında bu haberlerin doğruluk payı olmadığını belirtti.

Üzerinde, üretici rafineri ile kuyumcu firmasına dair isim ya da logo, ayar ve taklit edilemeyen özel güvenlik desenleri olan çekili has/çekme altınların alınarak satılmasında bir kısıtlama olmadığını söyleyen Atayık, "Altın fiyatlarının yüksek seyrettiği, yaşadığımız böyle bir dönemde bu türden kaynağı belirtilmeden paylaşılan haberlere itibar edilmemesi, itidalli davranılması önem arz etmektedir." Dedi.

kesme-altin-yasaklaniyor-mu.jpg

EKSİK BİLGİDEN DOLAYI YANLIŞ ANLAŞILDI

Atayık, açıklamasında şunları kaydetti:

"Konuya ilişkin olarak yapılan araştırma sonucunda bu haberin, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün 'Kıymetli Maden Takip Sistemi' projesinden hareketle yazıldığı, ancak eksik bilgi nedeniyle böyle bir yanlış algıya yol açtığı düşünülmektedir. Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bu haberin doğruyu yansıtmadığı, çekili altınların kıymetli maden takip sisteminin dışında olduğu bilgisine ulaşılmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN