İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırımı! Altın, borsa, dolar, Euro... Parasını buna yatıran kazandı

İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırımı! Altın, borsa, dolar, Euro... Parasını buna yatıran kazandı

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Altın, borsa, dolar Euro… Yatırımcılardan parasını buna yatıran kazandı…

Bu hafta yatırım dünyasında önemli hareketler yaşandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.708,34 ve en yüksek 10.078,12 puanı gördükten sonra haftayı önceki kapanışına göre yüzde 0,86 değer kaybederek 9.821,96 puandan tamamladı. İşte bu hafta yatırım araçlarının performansı hakkında detaylı bir analiz:

ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,63 artış göstererek 2.688 lira oldu. Cumhuriyet altını da yüzde 2,46 yükselerek 17.735 lira satış fiyatına ulaştı. Geçen hafta sonu 4.345 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, bu hafta 4.451 lira olarak belirlendi. Altın, yatırımcılarına bu hafta kazanç sağladı.

bu-hafta-hangi-yatirim-araci-ne-kadar-kazandirdi-1.jpg

DÖVİZ KURLARI YÜKSELDİ

Bu hafta ABD Doları, yüzde 0,49 değer kazanarak 33,7010 lira seviyesine yükseldi. Euro ise yüzde 1,16 artış göstererek 37,0610 lira olarak işlem gördü. Döviz kurları, yatırımcılara bu hafta olumlu bir tablo sundu.

YATIRIM FONLARI VE EMEKLİLİK FONLARI PERFORMANSI

Yatırım fonları, bu hafta yüzde 0,69 değer kazandı. Emeklilik fonları ise yüzde 0,52 artış gösterdi. Yatırım fonları ve emeklilik fonları, bu hafta yatırımcılara kazanç sağladı ancak emeklilik fonları yatırımcılara yatırım fonlarına göre daha düşük bir getiri sundu.

bu-hafta-hangi-yatirim-araci-ne-kadar-kazandirdi-2.jpg

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM FONLARI

Kategorilerine göre bakıldığında, yatırım fonları içinde en çok kazandıran fon yüzde 3,89 ile "Kıymetli Maden" fonları oldu. Bu fonlar, özellikle değerli madenlere yatırım yapanlar için yüksek kazanç sağladı.

Yatırımcılar, bu hafta altın, döviz kurları, yatırım fonları ve emeklilik fonları gibi farklı yatırım araçlarından çeşitli kazançlar elde etti. Yatırım stratejilerini gözden geçirenlerin bu hafta kazanç sağlayan araçları dikkate almaları faydalı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN