İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 66 bin 550 lira

İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 66 bin 550 lira

Enflasyon döviz kurlarının yükselişi derken Türkiye’de hayat pahalılığı gözle görülür şekilde büyüyor. Özellikle kira ve gıda fiyatlarının uçtuğu İstanbul’da artık yaşamak oldukça zor. İPA'ya göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4,76 geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 71,40 oranında arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 66 bin 550 lira olarak hesaplandı. Temel tüketim maddelerinde en fazla artış yüzde 112,87 ile zeytinyağında oldu.

Türkiye’de hayat pahalılığı gözle görülür şekilde artıyor. Kira ve gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 'Yaşam Maliyeti Araştırması'nı açıkladı. Rakamlar, vatandaşların hayat pahalılığı ile mücadelesini rakamlarla ortaya koydu.

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) İstanbul'da Yaşam Maliyeti - Temmuz 2024 raporuna göre, kentte 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4,76 geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 71,40 oranında arttı.

Temmuz ayında İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti geçen aya göre 3 bin 26 lira artarak 66 bin 550 lira oldu.

ZEYTİNYAĞINDA İKİ KATTAN FAZLA ARTIŞ

Temel tüketim maddelerinde yıllık bazda en çok artış yüzde 112,87 ile zeytinyağında gerçekleşti. Tuvalet kağıdında yüzde 106,23, beyaz peynirde yüzde 89,61, margarinde yüzde 82,14 artış görüldü.

Aylık bazda en yüksek artış yüzde 10,50 ile etekte görülürken, onu yüzde 9,21 ile margarin, yüzde 8,53 ile zeytinyağı takip etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN